• Oczekujemy na dostawę

Rant do tarty perforowany ŚR. 20 cm tarta

Kod produktu 007785
19,90 zł

Paczkomaty 24/7 11,90zł

Kurier Inpost 14,00zł

Kurier Inpost za pobraniem 17,90zł

DPD Krajowa 15,90zł

DPD Krajowa za pobraniem 19,90zł

Darmowy paczkomat dla zamówień powyżej 99zł!

Oczekujemy na dostawę

Wpisz adres e-mail i kliknij poniższy przycisk, aby otrzymać wiadomość, gdy produkt będzie dostępny.

Zapytaj o produkt
Rant do tarty perforowany ŚR. 20 cm tarta

Rant do tarty perforowany ŚR. 20 cm tarta

 

Rant perforowany do pieczenia tart i tartaletek.

  • średnica:  20cm
  • wysokość: 2cm
  • grubość stali: 1mm
  • 1 sztuka


    Wykonana z solidnej stali nierdzewnej o grubości 1 mm zapewnia stabilny kształt wypieku.

    Perforowanie (dziurkowanie) nadaje cudowną kruchość ciastu i umożliwia równomierne pieczenie tart i tartaletek.

    Idealnie gładka powierzchnia pozwala na łatwe wyjęcie ciasta z rantu.

    1) Ciasto rozwałkować (np. miedzy dwoma arkuszami pergaminu) na grubość ok. 2 mm, zamrozić i wyciąć paski.

    2) Rant delikatnie posmarować tłuszczem, pasek ciasta wysokości ok. 2 cm dociskając ułożyć w rancie, nadmiar wystający ponad rant obciąć nożykiem.

    3) Wyciąć kółka minimalnie mniejsze od średnicy rantu i lekko podociskać łącząc paski ze spodem ciasta.

    Paski zmrożonego (ale nadal plastycznego) ciasta dociskać do brzegów rantu.Zbyt ciepłe ciasto będzie utrudniało późniejsze zdjęcie formy.

    Umyć przed pierwszym użyciem.

Kup do kompletu