Jadalne złoto i srebro

Jadalne złoto i srebro to cukierniczy fenomen. Powstają dzięki przetworzeniu i oczyszczeniu srebra i złota, dzięki czemu stają się one bezpieczne do spożycia. Najczęściej przyjmują formę cienkich listków, które można wykorzystywać zgodnie ze swoją fantazją. Zwykle stosuje się je do dekorowania ciast, deserów i napojów w celu dodania im elegancji i luksusowego wyglądu. Jeśli i Ty chcesz skorzystać z takiej niebanalnej ozdoby, to znajdziesz ją u nas.

Jest 4 produktów.

Pokazano 1-4 z 4 pozycji

Złoto i srebro do dekoracji

Złoto, które znajdziesz w naszym asortymencie jest odpowiednio oczyszczone do 24 karatów. Można uznać je za prawie czyste złoto. Przyjmuje formę cienkich i niezwykle delikatnych arkuszy, które możesz umieścić na wierzchu przyrządzonych deserów i potraw. Listki możesz również ciąć na mniejsze kawałki, dostosowane do Twoich potrzeb. Nierzadko jadalne złoto i srebro umieszcza się na tortach weselnych i urodzinowych lub na okolicznościowych ciastach, gdy ważna jest elegancja.

Jadalne złoto i srebro do deserów

Choć złoto i srebro w potrawach kojarzą się z luksusem i prestiżem, to czasem wciąż budzą wątpliwości dotyczące bezpieczeństwa. A to błąd, bo te produkty są biologiczne obojętne. Oznacza to, że po dostaniu się do ludzkiego organizmu nie są przez niego wchłaniane, ale i w żaden sposób mu nie szkodzą. W efekcie można je spożywać w niewielkich ilościach bez jakichkolwiek obaw. 

Złoto i srebro jadalne na co dzień

Pamiętaj, że złoto i srebro jadalne są niezwykle delikatne. Z tego powodu wymagają odpowiednich warunków do ich przechowywania. Należy trzymać je w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. Dzięki temu zachowają one swoją jakość i trwałość. Ponadto korzystając z nich warto sięgać po nie specjalnymi pędzelkami lub pęsetami, by ich nie rozkruszyć i zadbać o efekt przygotowanej dekoracji.