Owoce liofilizowane

Liofilizacja pozwala na zachowanie walorów smakowych oraz wszystkich wartości odżywczych produktów. Dzięki zamrożeniu oraz późniejszemu wysuszeniu owoce nadal posiadają ważne minerały, witaminy i swój charakterystyczny smak. Niektórzy uwielbiają je jako przekąskę, ale owoce liofilizowane stanowią również doskonałą bazę do dekoracji deserów i mogą być dodatkiem do mas.

Jest 4 produktów.

Pokazano 1-4 z 4 pozycji

Najlepsze owoce liofilizowane

Liofilizacja, czyli zamrożenie oraz wysuszanie w celu całkowitego pozbycia się wody to jedna z najbardziej zdrowych metod obróbek żywności. Jej zastosowanie zapewnia zachowanie wszystkich mikroskładników oraz smaku. Jeśli więc zależy Ci na przygotowywaniu wypieków, które są nie tylko pyszne, ale i zdrowe, to owoce liofilizowane będą do nich świetnym dodatkiem. Możesz połączyć je z innymi składnikami i stworzyć z nich masy, dekoracje, dodatki do lodów czy owocowe ciasta.

Owoce liofilizowane w kuchni

Owoce liofilizowane nie posiadają w swoim składzie konserwantów ani barwników. Z tego powodu mogą być z powodzeniem wykorzystywane w cukiernictwie i do przygotowywania potraw dla osób ceniących sobie zdrowe przysmaki. Niektórzy widzą w nich również pyszną przekąskę lub dodatek do śniadań przygotowywanych na słodko. Jeśli lubisz nieco kwaskowe smaki, to sięgnij po nasze maliny, truskawki czy liofilizowane wiśnie.

Smakowity i zdrowy dodatek

Powszechnie wiadomo, że owoce są elementem zdrowej i zbilansowanej diety. Stąd też wiele osób stara się znaleźć dla nich miejsce w swoim jadłospisie. Liofilizacja pozwala zachować walory smakowe i wartości odżywcze surowych produktów przy ich naturalnej, pozbawionej dodatkowych substancji chemicznych konserwacji. Stąd też twórcy zdrowych deserów chętnie z nich korzystają. Jeśli i Ty zamierzasz tworzyć nie tylko pyszne, ale i zbilansowane ciasta i babeczki lub szukasz dodatków do owsianek, jaglanek czy musów, to skorzystaj z proponowanych produktów.