Kokilki

Czym są kokilki?

Czym tak właściwie są kokilki? To najzwyklejsze, malutkie miseczki, w których można zapiekać różnego rodzaju potrawy. Ze względu na materiał, z którego są wykonane (czyli ceramiki lub szkła), bez problemu znoszą zarówno bardzo niskie, oraz wysokie temperatury. Dodatkowo ładny wygląd tego niezwykłego naczynia umożliwia podawanie w nich przygotowanych dań, bez potrzeby przekładania ich na przykład na osobne talerze. Kokilki znajdą swoje zastosowanie w niemal każdej kuchni!

Kokilka – idealna do ciepłych deserów

Szukasz naczynia idealnego do zapiekania deserów, ale nie możesz znaleźć nic, co spełniałoby Twoje oczekiwania? Kokilka do pieczenia rozwiąże Twój problem! Umożliwia wykonanie nawet najtrudniejszych deserów, w tym ciasta z czekoladowym fondue. Ceramiczna forma naczynia nagrzewa się, dzięki czemu całe ciasto jest doskonale dopieczone. Innym przykładem deserów, do którego kokilka jest wręcz niezbędna jest creme brulee, który powinien być podawany w naczyniu, w którym został przygotowany.

Kokilka do pieczenia – również na słono

Taka foremka może okazać się niezwykle przydatna w momencie, gdy planuje się przygotować tarteletkę, idealnie nada się również na tworzenie malutkich zapiekanek domowej roboty. Kokilka do pieczenia to coś, co przyda się raczej w większych ilościach, dlatego przy zakupie warto zdecydować się na co najmniej kilka sztuk. W końcu takich naczyń używa się zazwyczaj przy gościach, a ich potrafi być naprawdę sporo, zwłaszcza w okresie świątecznym.

Jest 2 produktów.

Pokazano 1-2 z 2 pozycji