W świecie cukiernictwa i gotowania coraz częściej szukamy zdrowszych i roślinnych zamienników tradycyjnych składników. Jednym z takich produktów jest agar, nazywany też
W świecie cukiernictwa i gotowania coraz częściej szukamy zdrowszych i roślinnych zamienników tradycyjnych składników. Jednym z takich produktów jest agar, nazywany też
Upieczenie idealnego ciasta to prawdziwa sztuka. Niezależnie od tego, czy pieczesz biszkopt na tort, babkę drożdżową, czy puszyste ciasto ucierane – zawsze
Idealny tort to nie tylko świetny smak, ale też perfekcyjny wygląd. Równe boki, stabilne warstwy i elegancka forma sprawiają, że deser prezentuje
Używamy okrągłych foremek o średnicy 3 cm – Foremki użyte w przepisie znajdziesz TUTAJ Składniki na konfiturę:– 120g puree owocowego– 30g cukru–
Święta Wielkanocne już za rogiem a Ty nie masz czasu i pomysłu na ciasto? Nic bardziej prostego z tego artykułu dowiesz się
Sposobów na ozdabianie pisanek jest wiele, przez tradycyjne metody jak łupiny cebuli czy inne naturalne barwniki aż po markery, bibułę czy gotowe
Co to jest chrupka do tortu? Chrupka do tortu, czyli warstwa w torcie, któr...
Prawie każdy z nas uwielbia lody i chętnie sięga po nie szczególnie w najgo...
Biszkopt to podstawa każdego udanego tortu. Co zrobić, aby był aromatyczny...
Już samo upieczenie biszkoptu i przełożenie go kremami to nie lada wyznanie...
Używamy okrągłych foremek o średnicy 3 cm – Foremki użyte w przepisie znajdziesz TUTAJ Składniki na konfiturę:– 120g puree owocowego– 30g cukru–
Święta Wielkanocne już za rogiem a Ty nie masz czasu i pomysłu na ciasto? Nic bardziej prostego z tego artykułu dowiesz się
Tort bezowy, znany także jako beza Pavlova, to przepyszny deser: chrupiący z zewnątrz, miękki i piankowy w środku, z dodatkiem kremu śmietanowego
Tłusty Czwartek tuż za rogiem a pączki są kwintesencją tego dnia. Jeśli zastanawiasz się jak je wykonać- koniecznie przeczytaj mój przepis. Są
W świecie cukiernictwa i gotowania coraz częściej szukamy zdrowszych i roślinnych zamienników tradycyjnych składników. Jednym z takich produktów jest agar, nazywany też
Upieczenie idealnego ciasta to prawdziwa sztuka. Niezależnie od tego, czy pieczesz biszkopt na tort, babkę drożdżową, czy puszyste ciasto ucierane – zawsze
Idealny tort to nie tylko świetny smak, ale też perfekcyjny wygląd. Równe boki, stabilne warstwy i elegancka forma sprawiają, że deser prezentuje
Już samo upieczenie biszkoptu i przełożenie go kremami to nie lada wyznanie. Zrobienie tortu wymaga czasu, a jego udekorowanie może okazać się
Sposobów na ozdabianie pisanek jest wiele, przez tradycyjne metody jak łupiny cebuli czy inne naturalne barwniki aż po markery, bibułę czy gotowe
Tort bezowy, znany także jako beza Pavlova, to przepyszny deser: chrupiący z zewnątrz, miękki i piankowy w środku, z dodatkiem kremu śmietanowego
Jeśli od dawna marzycie, aby upiec swój pierwszy tort, ale nie wiecie jak się do tego zabrać, jakie narzędzia będą przydatne oraz
Święta już za rogiem, pewnie większość z was powoli już rozgląda się za dekoracjami, bombkami, choinkami. Ale czy próbowaliście kiedyś upiec domek