Najnowsze Wpisy

Halloween zbliża się wielkimi krokami, a to oznacza jedno – czas na słodkie, odrobinę straszne wypieki! Zamiast sięgać po gotowe słodycze, upiecz

W świecie cukiernictwa i gotowania coraz częściej szukamy zdrowszych i roślinnych zamienników tradycyjnych składników. Jednym z takich produktów jest agar, nazywany też

Upieczenie idealnego ciasta to prawdziwa sztuka. Niezależnie od tego, czy pieczesz biszkopt na tort, babkę drożdżową, czy puszyste ciasto ucierane – zawsze

Idealny tort to nie tylko świetny smak, ale też perfekcyjny wygląd. Równe boki, stabilne warstwy i elegancka forma sprawiają, że deser prezentuje

Używamy okrągłych foremek o średnicy 3 cm – Foremki użyte w przepisie znajdziesz TUTAJ Składniki na konfiturę:– 120g puree owocowego– 30g cukru–

Święta Wielkanocne już za rogiem a Ty nie masz czasu i pomysłu na ciasto? Nic bardziej prostego z tego artykułu dowiesz się

Przepisy

Halloween zbliża się wielkimi krokami, a to oznacza jedno – czas na słodkie, odrobinę straszne wypieki! Zamiast sięgać po gotowe słodycze, upiecz

Używamy okrągłych foremek o średnicy 3 cm – Foremki użyte w przepisie znajdziesz TUTAJ Składniki na konfiturę:– 120g puree owocowego– 30g cukru–

Święta Wielkanocne już za rogiem a Ty nie masz czasu i pomysłu na ciasto? Nic bardziej prostego z tego artykułu dowiesz się

Tort bezowy, znany także jako beza Pavlova, to przepyszny deser: chrupiący z zewnątrz, miękki i piankowy w środku, z dodatkiem kremu śmietanowego

Porady

W świecie cukiernictwa i gotowania coraz częściej szukamy zdrowszych i roślinnych zamienników tradycyjnych składników. Jednym z takich produktów jest agar, nazywany też

Upieczenie idealnego ciasta to prawdziwa sztuka. Niezależnie od tego, czy pieczesz biszkopt na tort, babkę drożdżową, czy puszyste ciasto ucierane – zawsze

Idealny tort to nie tylko świetny smak, ale też perfekcyjny wygląd. Równe boki, stabilne warstwy i elegancka forma sprawiają, że deser prezentuje

Już samo upieczenie biszkoptu i przełożenie go kremami to nie lada wyznanie. Zrobienie tortu wymaga czasu, a jego udekorowanie może okazać się

Inspiracje

Halloween zbliża się wielkimi krokami, a to oznacza jedno – czas na słodkie, odrobinę straszne wypieki! Zamiast sięgać po gotowe słodycze, upiecz

Sposobów na ozdabianie pisanek jest wiele, przez tradycyjne metody jak łupiny cebuli czy inne naturalne barwniki aż po markery, bibułę czy gotowe

Tort bezowy, znany także jako beza Pavlova, to przepyszny deser: chrupiący z zewnątrz, miękki i piankowy w środku, z dodatkiem kremu śmietanowego

Jeśli od dawna marzycie, aby upiec swój pierwszy tort, ale nie wiecie jak się do tego zabrać, jakie narzędzia będą przydatne oraz