Forma silikonowa usztywniana do pieczenia babki wielkanocnej Kwiat Brunbeste 3358

Kod produktu 012489
33,80 zł
Kup do 12:00 a wyślemy tego samego dnia!
Dostawa już od 11,90 zł
Wyświetl koszt wysyłki
favorite_border

Zapytaj o produkt
Forma silikonowa usztywniana do pieczenia babki wielkanocnej Kwiat Brunbeste 3358

Forma silikonowa usztywniana do pieczenia babki wielkanocnej Kwiat Brunbeste 3358

 

Forma silikonowa do pieczenia babki wielkanocnej KWIAT

Tworzywo: silikon
Wielkość formy: 24cm x 8cm x 7,5cm

Forma silikonowa do pieczenia babki z kominem to praktyczne i wszechstronne rozwiązanie, które umożliwia tworzenie doskonale wypieczonych, efektownych babek o imponującym kształcie. Dzięki specjalnej konstrukcji z kominem, wypieki równomiernie rosną i zachowują odpowiednią strukturę.

Silikonowa forma charakteryzuje się odpornością na temperatury, co pozwala na bezpieczne pieczenie w piekarniku, jak i na łatwe przechowywanie gotowych wypieków w lodówce lub zamrażarce. Dodatkowo silikon jest niezwykle łatwy w utrzymaniu – wypieki po prostu wysuwają się z formy, co znacznie ułatwia czyszczenie i dbałość o higienę.

Pomysły na zastosowanie i dekorację babki:

Klasyczna babka marmurkowa – wykorzystując formę z kominem, można upiec babkę o oryginalnym wyglądzie i smaku. Wystarczy przygotować dwa kolory ciasta – jasne waniliowe i ciemne czekoladowe – a następnie nałożyć je na przemian do formy, aby uzyskać efekt marmuru.

Babka z dodatkiem bakalii – forma świetnie nadaje się do ciast wzbogaconych orzechami, suszonymi owocami czy kawałkami czekolady. Dzięki kominem masa równo rozkłada się po całej formie, co pozwala na równomierne pieczenie.

Babka cytrynowa z polewą lukrową – forma do babki sprawdzi się przy wypiekach lekkich, orzeźwiających. Po upieczeniu babki, można udekorować ją polewą cytrynową oraz skórką z cytryny lub płatkami jadalnych kwiatów dla wyjątkowego efektu.

Świąteczna babka korzenna – forma ta idealnie nadaje się na wyjątkowe okazje. Przepis na babkę korzenną z dodatkiem przypraw takich jak cynamon, goździki i gałka muszkatołowa w połączeniu z czekoladową polewą i posypką z orzechów pozwoli uzyskać tradycyjny świąteczny deser.

Babka jogurtowa – dla miłośników delikatnych wypieków forma będzie doskonałym wyborem. Połączenie jogurtu naturalnego z wanilią stworzy lekką babkę o wilgotnej strukturze, która idealnie smakuje z cukrem pudrem lub świeżymi owocami na wierzchu
.

Kup do kompletu