Plastikowa foremka do robienia zajączka z czekolady.
Wielkość zajączka: 13,5cm x 9cm
Tworzywo: plastik
Marka: Cake Star
Produkt należy myć ręcznie.
Forma do robienia zajączka wykonana z elastycznego tworzywa sztucznego, które umożliwia łatwe wyciąganie gotowych figurek.
Jak przygotować dekorację?
- Przygotuj foremką i czekoladę, z której będzie robiony zajączek. Może być to zwykła czekolada z zawartością kakao min. 70% lub czekolada w pastylkach typu melts.
- Rozpuść czekoladę w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej.
- Łyżką nakładaj czekoladę do foremki, rozsmaruj ją po ściankach pędzelkiem.
- Odwróć foremkę do góry dnem, wstaw do lodówki, poczekaj aż czekolada zastygnie.
- Powtarzaj proces do uzyskania pożądanej grubości. Po całkowitym zastygnięciu czekolady wyjęcie zajączka będzie niezwykle łatwe.
- Aby skleić dwie połówki delikatnie podgrzej krawędzie każdej połówki aż się roztopią i lekko dociśnij.
- Pozwól zastygnąć czekoladzie.
Zajączka możemy udekorować pisakami lub czekoladą w innym kolorze.
Wskazówka! Polewy typu melts idealnie nadają się do robienia dekoracji z czekolady, specjalny skład powoduje, że czekolada bardzo szybko tężeje a przygotowanie figurki zajmuje znacznie mniej czasu.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś opinię
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz opinię
Opinia została wysłana
Twoja opinia nie może być wysłana