Kelmy lukier królewski ROYAL ICING 500 gram lukier do pierników pierniczków
Lukier królewski / Royal Icing
Kolor: biały
Waga: 500 gram
Jak przygotować lukier ?:)
Proszek z wodą ubijamy mikserem przez ok. 10 minut. Po tym czasie lukier królewski jest gotowy.
Jedno opakowanie pozwala na otrzymanie około 2,5 szklanki gotowego lukru. Przygotowany produkt można trzymać w lodówce – przed ponownym użyciem wystarczy go zmiksować.
Proporcje:
Dla bardzo sztywnej konsystencji: 60 ml wody na 500g proszku
Dla sztywnej konsystencji: 80 ml wody na 500g proszku
Dla lejącej konsystencji (do tworzenia dekoracji 3D): 120ml wody na 500g proszku
Lukier królewski trafi do Ciebie w szczelnym opakowaniu, niereagującym z żywnością. Ma idealnie biały kolor, ale przy pomocy barwników, łatwo go zmienić.
Jedno opakowanie lukru wystarczy do wykonania mnóstwa małych kwiatów, nieskończonej ilości napisów lub niekończących się koronek, szlaczków i zawijasów.
Gładka konsystencja lukru królewskiego sprawia, że jest on jednym z najczęściej wybieranych sposobów ozdabiania domowych jak i profesjonalnych wypieków.
Przy barwieniu ważnym jest żeby:
dobrze dobrać ilość lukru, ponieważ uzyskanie takiego samego koloru z innej porcji może być trudne,
dodać małą ilość barwnika - lukier łatwo przyjmuje kolor barwnika i ma intensywny kolor
barwnik do masy dodać za pomocą wykałaczki.
Skład: cukier, sproszkowane białko kurze, stabilizator E415, substancja przeciw zbrylająca E551
Data przydatności: min. 12 miesięcy od momentu zakupu.
Po otwarciu przechowywać w suchym i suchym miejscu.
Kup do kompletu