Najnowsze Wpisy

Masa cukrowa inaczej lukier plastyczny, czyli słodka i elastyczna niczym plastelina masa do dekoracji tortów i deserów. Można nią obłożyć cały tort,

Czekoladowe kule na tort stanowią idealną i nowoczesną jego dekorację, gdy nie wiesz, czym go ozdobić kule wpasują się idealnie. Są bardzo

Makaroniki, czyli chyba najbardziej znane francuskie migdałowe ciasteczka. Przygotowanie ich nie jest najłatwiejszym zadaniem, ale te cudne ciacha wynagradzają cały wysiłek spędzony

Co to jest chrupka do tortu? Chrupka do tortu, czyli warstwa w torcie, która chrupie, jest świetnym urozmaiceniem, pobudza zmysły i jest

Wśród chętnie smakowanych deserów często pojawiają się ciasta, ciasteczka, babeczki czy torty. A gdyby tak móc szybciej i bez pieczenia przygotować coś,

Silikonowe formy są wykorzystywane w kuchniach już od wielu lat. A jednak sporo osób wciąż nie wie, jak obchodzić się z tym

Z tego przepisu dowiesz się jak przygotować żelkę owocową do tortu. Jest ona bardzo prosta w przygotowaniu, a za jej pomocą możesz

Biszkopty to prawdziwa szkoła dla amatorów cukiernictwa. Ich przyrządzanie wymaga wiedzy, doświadczenia oraz delikatności. Każdy, kto przynajmniej raz próbował upiec miękki i

Trudno znaleźć kuchnię, w które nie ma papieru do pieczenia. Nawet jeśli domownicy niezbyt często przygotowują domowe ciasta czy zapiekanki, to jednak

Przepisy

Zamsz jadalny to produkt idealny do efektownego dekorowania tortów, deserów oraz ciast, nadaje im piękną strukturę zamszu, możemy nim udekorować także figurki

Pierniczki to nieodłączny element świąt – ich zapach wypełnia dom ciepłem i radością, a ich zdobienie to świetna zabawa dla całej rodziny.

Polewa lustrzana to glazura, dzięki której nadasz ostatecznego wyglądu swoim deserom czy tortom. Ma piękny połysk, może mieć jeden lub więcej kolorów.

Sezon letni mamy już za sobą ale czemu mamy rezygnować z takich pyszności jak lody. Te są w nieco innej wersji, bardzo

Porady

Form do pieczenia jest wiele. Mają one odmienne kształty i rozmiary. Niektóre drobne, doskonałe do upieczenia monoporcji. Inne duże, idealne do przygotowania

Nawet najpyszniejszy i najpiękniej udekorowany tort może zniszczyć jedno niewłaściwe cięcie.  W przypadku przygotowywania i podawania tortu elegancja i jego estetyka stają

Biszkopt to podstawa każdego udanego tortu. Co zrobić, aby był aromatyczny i pyszny? Odpowiedź kryje się w odpowiednim nasączeniu. Wybór właściwego płynu

Przygotowanie tortu to prawdziwa sztuka, a jednym z kluczowych etapów tworzenia tego pysznego wypieku jest idealne przekrojenie biszkoptu. W tym artykule podzielimy

Inspiracje

Barwniki spożywcze mają różne zastosowania, to szeroki temat, który nie dla każdego jest oczywisty, dlatego z dzisiejszego artykułu dowiesz się jak odpowiednio

Wśród chętnie smakowanych deserów często pojawiają się ciasta, ciasteczka, babeczki czy torty. A gdyby tak móc szybciej i bez pieczenia przygotować coś,

Lato to czas kwitnących kwiatów, kolorów i wszechobecnych aromatów. Kwiaty, które widzimy na polach i ogrodach, są nie tylko piękną dekoracją, ale

Dobry, udany prezent powinien być nie tylko ciekawy, ale i praktyczny. Co więc kupić osobie, która na co dzień wypieka torty, ciasta