Sezon letni mamy już za sobą ale czemu mamy rezygnować z takich pyszności jak lody. Te są w nieco innej wersji, bardzo
Sezon letni mamy już za sobą ale czemu mamy rezygnować z takich pyszności jak lody. Te są w nieco innej wersji, bardzo
Już samo upieczenie biszkoptu i przełożenie go kremami to nie lada wyznanie. Zrobienie tortu wymaga czasu, a jego udekorowanie może okazać się
Barwniki spożywcze mają różne zastosowania, to szeroki temat, który nie dla każdego jest oczywisty, dlatego z dzisiejszego artykułu dowiesz się jak odpowiednio
Masa cukrowa inaczej lukier plastyczny, czyli słodka i elastyczna niczym plastelina masa do dekoracji tortów i deserów. Można nią obłożyć cały tort,
Czekoladowe kule na tort stanowią idealną i nowoczesną jego dekorację, gdy nie wiesz, czym go ozdobić kule wpasują się idealnie. Są bardzo
Makaroniki, czyli chyba najbardziej znane francuskie migdałowe ciasteczka. Przygotowanie ich nie jest najłatwiejszym zadaniem, ale te cudne ciacha wynagradzają cały wysiłek spędzony
Co to jest chrupka do tortu? Chrupka do tortu, czyli warstwa w torcie, któr...
Prawie każdy z nas uwielbia lody i chętnie sięga po nie szczególnie w najgo...
Biszkopt to podstawa każdego udanego tortu. Co zrobić, aby był aromatyczny...
Już samo upieczenie biszkoptu i przełożenie go kremami to nie lada wyznanie...
Pierniczki to nieodłączny element świąt – ich zapach wypełnia dom ciepłem i radością, a ich zdobienie to świetna zabawa dla całej rodziny.
Polewa lustrzana to glazura, dzięki której nadasz ostatecznego wyglądu swoim deserom czy tortom. Ma piękny połysk, może mieć jeden lub więcej kolorów.
Sezon letni mamy już za sobą ale czemu mamy rezygnować z takich pyszności jak lody. Te są w nieco innej wersji, bardzo
Masa cukrowa inaczej lukier plastyczny, czyli słodka i elastyczna niczym plastelina masa do dekoracji tortów i deserów. Można nią obłożyć cały tort,
Biszkopt to podstawa każdego udanego tortu. Co zrobić, aby był aromatyczny i pyszny? Odpowiedź kryje się w odpowiednim nasączeniu. Wybór właściwego płynu
Przygotowanie tortu to prawdziwa sztuka, a jednym z kluczowych etapów tworzenia tego pysznego wypieku jest idealne przekrojenie biszkoptu. W tym artykule podzielimy
Tylki cukiernicze inaczej nazywane końcówkami do dekoracji to specjalne małe narzędzia, wykonane z metalu lub plastiku, wykorzystywane w cukiernictwie do ozdabiania deserów,
Mówi się, że jemy również oczami. Jak sprawić, żeby nasze desery prezentowały się profesjonalnie, estetycznie i zachwycały naszych gości swoim wyglądem? Z
Wśród chętnie smakowanych deserów często pojawiają się ciasta, ciasteczka, babeczki czy torty. A gdyby tak móc szybciej i bez pieczenia przygotować coś,
Lato to czas kwitnących kwiatów, kolorów i wszechobecnych aromatów. Kwiaty, które widzimy na polach i ogrodach, są nie tylko piękną dekoracją, ale
Dobry, udany prezent powinien być nie tylko ciekawy, ale i praktyczny. Co więc kupić osobie, która na co dzień wypieka torty, ciasta
Symbolem świąt Bożego Narodzenia są domowe wypieki. Zapach, który rozchodzi się po całym domu, tworzy wyjątkową atmosferę. Poza tradycyjnymi ciastami na stołach