Blog sklepu DlaSmaku.com.pl
  • Strona główna
  • Przepisy
  • Porady
  • Inspiracje
  • Przelicznik foremek
  • Wejdź do sklepu
Przepisy

Przepis na biszkopt, który zawsze wychodzi!

Spis treści

  • Przepis na biszkopt:
    • Krok 1: Przygotowanie składników na biszkopt
    • Krok 2: Przygotowanie piany
    • Krok 3: Ubijanie piany
    • Krok 4: Dodawanie żółtka
    • Krok 5: Dodawanie mąki
    • Krok 6: Biszkopt rzucany
  • FAQ – Często zadawane pytania o robienie biszkoptu

    To idealny przepis na biszkopt, jedyny, niepowtarzalny, rzucany i bez proszku do pieczenia. Świetnie sprawdzi się jako biszkopt do przygotowania tortu, nie jest za słodki, po prostu perfekcyjny. Z podanej ilości składników upieczesz biszkopt na formę o średnicy 20 cm. Aby zrobić biszkopt na większą bądź mniejszą formę, odpowiednio podziel sobie składniki przez ilość jajek. Wówczas wyjdzie Ci jaka ilość mąki i cukru przypada na jedno jajko.

    Składniki na biszkopt: 

    – 5 jajek
    – ¾ szklanki drobnego cukru- 165g
    – ¾ szklanki mąki pszennej- 120g
    – ¼ szklanki skrobi ziemniaczanej- 40g 

    Zamiast skrobi można użyć paczki budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru. 

    Szklanka: ma u mnie pojemność 250ml
    Forma do pieczenia: średnica 20 cm
    Pieczenie: 170 stopni, środkowa półka, pieczenie góra dół Czas: około 35- 40 min, do „suchego patyczka” 

    Przed rozpoczęciem pracy nad ciastem jajka wyjmij wcześniej z lodówki, co najmniej na godzinę. Jeśli zapomnisz tego zrobić, możesz zanurzyć jajka na minutę w misce z ciepłą wodą. Nie używamy jajek prosto z lodówki, gdyż cukier się w nich nie rozpuści. 

    Przepis na biszkopt:

    Krok 1: Przygotowanie składników na biszkopt

    Składniki przygotuj sobie odmierzone w miseczkach, zdecydowanie ułatwi Ci to pracę. Obie mąki wymieszaj ze sobą, wcześniej przesiewając je przez sitko.

    przygotowanie składników na biszkopt

    Krok 2: Przygotowanie piany

    Białka oddziel od żółtek, uważając, aby w misce z białkami nie znalazła się ani odrobina żółtka. Miska, w której ubijamy białka najlepiej aby była metalowa bądź szklana. Plastikowe miski trudniej jest domyć z pozostałości tłuszczu z wcześniejszych dań.

    Powoli zacznij ubijać białka, stopniowo zwiększając pracę miksera. Gotowe białka na przyjęcie cukru wyglądają jak piana z kąpieli (zdjęcie poniżej).

    Krok 3: Ubijanie piany

    Zacznij partiami dodawać cukier. Ja używam cukru drobnego do wypieków, dlaczego? Ponieważ on najlepiej i najszybciej rozpuszcza się w pianie z białek. Cukier dodajemy łyżka po łyżce, nie przerywając pracy miksera. Po każdej dodanej łyżce robimy odstępy od 30 sekund do minuty. 

    Pianę ubijamy do momentu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Jak to sprawdzić?

    Gdy zatrzymamy nasz robot, możemy rozetrzeć sobie pianę między palcami. Jeśli grudki cukru nie są wyczuwalne, oznacza to, że cukier jest rozpuszczony.

    Cały proces jest dość długi i może potrwać nawet kilkanaście minut. Na koniec ubijania naszej bezy powinniśmy otrzymać bardzo gęstą i błyszczącą masę.

    Krok 4: Dodawanie żółtka

    W kolejnym kroku stopniowo dodajemy po jednym żółtku do masy białkowej. Wyłączamy robot.

    Krok 5: Dodawanie mąki

    Mąkę dzielimy sobie mniej więcej na dwie do trzech partii. Do wymieszania mąki używamy szpatuły. Mieszamy delikatnymi i spokojnymi ruchami. Przy mieszaniu pamiętaj o tym, że mąka często opada na dno misy, więc co jakiś czas zamieszaj ją od samego dołu do góry.

    Krok 6: Biszkopt rzucany

    Biszkopt przełóż do tortownicy bądź rantu. Ja używam rantu, więc ustawiam go na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W żadnym wypadku nie smaruj formy tłuszczem. Biszkopt ma się wspinać po formie, dzięki temu będzie puszysty i wysoki bez proszku do pieczenia i innych ulepszaczy. 

    Po przelaniu do formy wygładź górę. Biszkopt wstawiamy do piekarnika nagrzanego góra dół na środkową półkę. Piecz go około 35 do 40 minut w temperaturze 170 stopni. Pod koniec pieczenia, aby sprawdzić, czy ciasto jest gotowe, możesz użyć długiej wykałaczki. Jeśli po wyjęciu jej ciasto nie zostanie na patyczku, to znaczy, że już możesz wyjąć swój wypiek. Po upieczeniu wyciągamy od razu biszkopt z piekarnika i rzucamy nim o podłogę z wysokości około 30 cm, to zapobiega opadnięciu biszkoptu, choć nie jest niezbędne. 

    Biszkopt zostaw w rancie do wystudzenia, po czym go wyciągnij i przetnij nożem strunowym na trzy piękne i równe blaty. Ciasto możesz wykorzystać od razu lub zawinąć w folię spożywczą i przechowywać do kilku dni, zanim zrobisz z niego tort. Biszkopt można również zamrozić.

    przepis na biszkopt

    FAQ – Często zadawane pytania o robienie biszkoptu

    Jak zrobić idealny biszkopt?

    Przeczytaj nasz przepis 🙂 Aby zrobić idealny biszkopt, ważne jest, aby dobrze ubić jajka z cukrem na puszystą masę, delikatnie wmieszać mąkę i piec w odpowiednio nagrzanym piekarniku. Przestrzeganie tych kroków pomoże uzyskać lekki i puszysty biszkopt.

    Jakie składniki są potrzebne do biszkoptu?

    Podstawowe składniki do biszkoptu to jajka, cukier, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana i szczypta soli. Opcjonalnie można dodać aromaty, takie jak wanilia.

    Jak uniknąć opadnięcia biszkoptu?

    Aby uniknąć opadnięcia biszkoptu, należy delikatnie mieszać składniki, aby zachować jak najwięcej powietrza w cieście, oraz nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. Ważne jest również, aby schłodzić biszkopt powoli po wyjęciu z piekarnika.

    Czy można zrobić biszkopt bez proszku do pieczenia?

    Tak, biszkopt można zrobić bez proszku do pieczenia. Kluczowe jest dokładne ubicie jajek z cukrem, co sprawia, że biszkopt rośnie i jest puszysty bez potrzeby dodawania proszku do pieczenia.

    Jak przechowywać biszkopt, aby był świeży?

    Biszkopt najlepiej przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w temperaturze pokojowej. Można go również zamrozić, jeśli planujemy użyć go w późniejszym czasie.

    Jakie są różne rodzaje biszkoptów?

    Istnieje wiele rodzajów biszkoptów, w tym klasyczny biszkopt, biszkopt czekoladowy, biszkopt migdałowy oraz biszkopt genueński. Każdy z nich ma unikalny smak i teksturę, zależnie od użytych składników i technik.

    Czy można zrobić biszkopt bezglutenowy?

    Tak, można zrobić biszkopt bezglutenowy, zastępując mąkę pszenną mąką bezglutenową lub mieszanką mąk, takich jak mąka migdałowa, ryżowa czy kukurydziana.

    Jakie są najczęstsze błędy przy pieczeniu biszkoptu?

    Najczęstsze błędy to niedostateczne ubijanie jajek, zbyt agresywne mieszanie składników, pieczenie w zbyt niskiej temperaturze oraz otwieranie piekarnika podczas pieczenia. Każdy z tych błędów może spowodować, że biszkopt nie wyrośnie prawidłowo lub opadnie.

    Autor zwycięskiego przepisu: Magdalena Borowska

    Nawigacja wpisu

    Jak zrobić domowe lody? 5 prostych przepisów na klasyczne smaki
    Jaki prezent dla cukiernika? Tematyczne pomysły
    4 3 votes
    Article Rating
    Subscribe
    Połącz za pomocą
    I allow to create an account
    When you login first time using a Social Login button, we collect your account public profile information shared by Social Login provider, based on your privacy settings. We also get your email address to automatically create an account for you in our website. Once your account is created, you'll be logged-in to this account.
    DisagreeAgree
    Powiadom o
    guest
    I allow to create an account
    When you login first time using a Social Login button, we collect your account public profile information shared by Social Login provider, based on your privacy settings. We also get your email address to automatically create an account for you in our website. Once your account is created, you'll be logged-in to this account.
    DisagreeAgree
    guest
    2 komentarzy
    najstarszy
    najnowszy oceniany
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ania
    Ania
    1 rok temu

    Super przepis!

    0
    Odpowiedz
    Kacper
    Kacper
    1 rok temu

    Świetny dzięki

    0
    Odpowiedz

    dlasmaku.com.pl

    𝐏𝐨𝐤𝐨𝐜𝐡𝐚𝐣 𝐳 𝐧𝐚𝐦𝐢 𝐩𝐢𝐞𝐜𝐳𝐞𝐧𝐢𝐞 𝐨𝐫𝐚𝐳 𝐝𝐞𝐤𝐨𝐫𝐨𝐰𝐚𝐧𝐢𝐞
    ▫️▫️🎀▫️▫️
    🎂Akcesoria, dekoracje, formy do ciast
    💡Porady i inspiracje
    📦Ekspresowa wysyłka
    🍰#dlaSmaku

    ᴢɪᴍᴏᴡᴇ ᴄᴢᴀᴘᴇᴄᴢᴋɪ |❄️🧢🍒❄️| Zimowe czapeczki w wersj ᴢɪᴍᴏᴡᴇ ᴄᴢᴀᴘᴇᴄᴢᴋɪ |❄️🧢🍒❄️| Zimowe czapeczki w wersji deserowej — proste, eleganckie i efektowne!

✅Każda czapeczka ma wyraźny kształt, równą strukturę i estetyczne wykończenie zamszem. 

💡Drobne dekoracje w postaci perełek czy kokosu dodają im świątecznego charakteru, a jednocześnie zachowują elegancki, minimalistyczny wygląd.

👩🏻‍🍳Julia z Dla Smaku przygotowała je w naszej formie „Zimowe czapki 3D”, tworząc dwa warianty: różowy z musem wiśniowym oraz śnieżnobiały, subtelny i delikatny.

🩵To świetna propozycja na zimowe monoporcje — zarówno na świąteczny stół, jak i na słodkie przyjęcia w grudniowym klimacie.

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Food Colours Zamsz w sprayu do dekoracji wypieków Baby Pink (13920)
▫️ Azucren Posypka cukrowa do dekoracji Perełki Czerwone 14mm (14006)
▫️ Azucren Posypka cukrowa do dekoracji Perełki Różowe 14mm (14004)
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciastek monoporcji Zimowe czapki 3D 6 gniazd (14772)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #zimowe #czapka #czapeczki #zimowynastrój #zimowyklimat #monoporcje 
—————————❄️—————————
Zima • zimowa czapka • czapka • desery zimowe • zimowe wypieki • zimowy klimat • dekoracje na stół • monoporcje
    ᴘʏꜱᴢɴᴇ ᴅᴏᴍʏ |🏠🎄🍰🏠| Gdyby świąteczne wypieki mogły ᴘʏꜱᴢɴᴇ ᴅᴏᴍʏ |🏠🎄🍰🏠| Gdyby świąteczne wypieki mogły opowiadać historie…

🧁Te małe piernikowe domki na pewno miałyby wiele do powiedzenia! Wykonane w naszej silikonowej formie wyglądają jak słodkie chatki z zimowej krainy – każda z charakterem, każda wyjątkowa.

👩🏻‍🍳Julia wyczarowała je z czerwonym zamszem i świątecznymi dekoracjami, które podkreślają każdy detal. Efekt? Mini desery, które robią wrażenie zanim jeszcze trafią na talerz!

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciastek Piernikowe domki 6gniazd (13515)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #domki #piernikowe #świąteczne #dekoracjeświąteczne #zimowynastrój 
—————————❄️—————————
Zima • domki • pierniczki • forma silikonowa • zimowe wypieki • świąteczny czas • świąteczne wypieki • świąteczne ozdoby
    🎄🎁| ᴋᴏɴᴋᴜʀꜱ śᴡɪąᴛᴇᴄᴢɴʏ |🎁🎄⤵️ Ho ho ho! Piekarniki 🎄🎁| ᴋᴏɴᴋᴜʀꜱ śᴡɪąᴛᴇᴄᴢɴʏ |🎁🎄⤵️
Ho ho ho! Piekarniki rozgrzane? Foremki świąteczne odkurzone? Menu na święta ustalone? Wchodzimy już w czas intensywnych przygotowań do świąt, a co za tym idzie, to czas wzmożonej aktywności w kuchniach! Dlatego tak jak na Halloween, mamy dla Was specjalny konkurs, ale w tematyce świąteczno-zimowej!

Co musicie więc zrobić, żeby wziąć w nim udział? Już tłumaczymy krok po kroku:

🔹Upieczcie coś słodkiego w tematyce świąteczno-zimowej. Format wypieku jest dowolny, mogą być to ciasteczka, torty, ciasta, monoporcje itp.
🔹Opublikujcie swój świąteczno-zimowy wypiek na Instagramie w formie postu lub rolki.
🔹Następnie oznaczcie nas w swoich postach @dlasmaku.com.pl oraz dodaj #dlasmakuświątecznykonkurs
🔹Zaobserwujcie nasz profil na Instagramie jeśli jeszcze tego nie robicie!
🔹Polubcie nasz post konkursowy oraz oznaczcie pod nim przynajmniej jednego znajomego, który tak jak Wy uwielbia ten świąteczny czas.

To wszystko! Po spełnieniu powyższych punktów jesteście w naszym konkursie! Na Wasze zgłoszenia czekamy do samych świąt! (24.12.2025) Po zakończeniu konkursu nasze elfie jury zacznie intensywne przeglądanie Waszych prac w celu wskazania tych najlepszych! (Z uwagi na okres świąt, elfy mogą potrzebować więcej czasu by wyłonić zwycięzców) 🎁

A co nasze elfy uszykowały dla Was? Oto i nagrody:

🥇Bon zakupowy o wartości 300 zł
🥈Bon zakupowy o wartości 200 zł
🥉Bon zakupowy o wartości 100 zł

Zwycięzcy zostaną ogłoszeni w formie relacji na naszym Instagramie. Następnie wyróżnione osoby będziemy prosić o zgłoszenie się po odbiór swojej nagrody w wiadomości prywatnej. 🎟️

To co gotowi do działania? Nie pozostaje nam nic innego jak życzyć Wam wszystkiego słodkiego i połamania szpatuł! Nie możemy się doczekać Waszych świątecznych wariacji! 🎄
—————————❄️—————————
#dlasmaku #konkurs #cukiernictwo #wypieki #szczecin #desery #pracownia #bożenarodzenie #tort #pierniczki #dekoracje #monoporcje
—————————❄️—————————
Konkurs • post konkursowy • konkurs świąteczny • Boże Narodzenie • świąteczne wypieki • pierniki • zimowy klimat • świąteczny czas • świąteczny stół
    ʟᴏᴅᴏᴡʏ ᴅᴏᴍ |🧊🐇🍰🧊| Zima w wersji cukierniczej? Czem ʟᴏᴅᴏᴡʏ ᴅᴏᴍ |🧊🐇🍰🧊| Zima w wersji cukierniczej? Czemu nie!

❄️Forma silikonowa „Igloo” to sposób na przygotowanie deserów, które od razu kojarzą się ze śniegiem i zimowymi motywami. Jej kształt idealnie odwzorowuje strukturę lodowego domku, dzięki czemu każda porcja wygląda jak małe, jadalne igloo.

✅Forma doskonale sprawdza się do przygotowania musów, semifreddo lub deserów na spodzie z ciasta kruchego. 

💡Po pokryciu zamszem lub oprószeniu wiórkami kokosowymi uzyskasz efekt puszystego śniegu, który świetnie współgra z dekoracjami w postaci małych figurek, płatków śniegu czy czekoladowych ozdób. 

👩🏻‍🍳Te urocze igloo przygotowała nasza Julia z Dla Smaku, łącząc w jednym deserze zimowy wygląd i delikatną formę podania.

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Food Colours Zamsz w sprayu do dekoracji wypieków Naturalna biel Natural White (13556)
▫️ Azucren Posypka cukrowa Śnieżynki 80g (12298)
▫️ Figurka na tort Świąteczny Króliczek Zajączek 3D wzór nr3 (14760)
▫️ Figurka na tort Świąteczny Króliczek Zajączek 3D wzór nr2 (14759)
▫️ Figurka na tort Świąteczny Króliczek Zajączek 3D wzór nr4 (14761)
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciastek Igloo 6gniazd (13474)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #igloo #lodowakraina #zimowe #zimowyczas #zimowyklimat 
—————————❄️—————————
Igloo • zima • zimowa aura • zimowy klimat • zimowy krajobraz • zimowe wypieki • monoporcje • zimowe kształty • forma silikonowa • zimowa kraina
    🎄🧁| ʙᴀʙᴇᴄᴢᴋɪ ᴢ ᴀɪʀ ꜰʀʏᴇʀ |🧁🎄⤵️ 📝Składniki na okoł 🎄🧁| ʙᴀʙᴇᴄᴢᴋɪ ᴢ ᴀɪʀ ꜰʀʏᴇʀ |🧁🎄⤵️

📝Składniki na około 8-10 sztuk:

Babeczki:
•180 g mąki pszennej
•2 jajka
•80 g cukru
•80 g masła (roztopionego)
•100 ml mleka
•1 łyżeczka przyprawy do piernika
•1 łyżeczka kakao
•1 łyżeczka proszku do pieczenia
•szczypta soli
•opcjonalnie: 2 łyżki powideł śliwkowych 🍒

Krem:
•200 ml śmietanki 30–36%
•250 g mascarpone
•2–3 łyżki cukru pudru
•skórka starta z 1 pomarańczy + 2 łyżki soku 🍊

🎄Dekoracja:
•Posypki świąteczne
•Kandyzowana skórka pomarańczowa
•Mini pierniczki do dekoracji (opcjonalnie)

🧁Jak zrobić babeczki?
•Wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek, kakao, przyprawę piernikową, sól.
•W osobnej misce zmiksuj mokre składniki: jajka, cukier, roztopione masło i mleko.
•Połącz ze sobą obie masy. Jeśli chcesz, dodaj powidła — podkręcą smak!
•Gotową masę przełóż do formy silikonowej (najlepiej forma silikonowa do air fryera) 
•Piecz 15–17 min w 155–160°C.
•Ostudź całkowicie przed nakładaniem kremu.

🍊Krem pomarańczowy:
•Ubij śmietankę z mascarpone i cukrem pudrem.
•Dodaj sok i skórkę z pomarańczy — ubijaj chwilę tylko do połączenia składników.
•Nałóż na babeczki za pomocą worka i tylki np: 1M 

📍Produkty, które mogą się przydać:
▫️ Forma silikonowa do pieczenia babeczek we frytkownicy beztłuszczowej (13526)
▫️ Tylka cukiernicza do kremu 1m świderki gwiazdka zawijasy (6330)

💡Wskazówki:
✔nie przegrzej kremu — po dodaniu soku miksuj krótko, tylko do połączenia składników.
✔babeczki w air fryer rosną szybciej — nie wypełniaj papilotek powyżej 2/3 wysokości.
✔świetnie smakują też z nadzieniem: kajmakowym lub powidłami żurawinowymi.

Smacznego! 😋🎄🧁
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #przepis #airfryer #świąteczne #babeczki
—————————❄️—————————
Świąteczne babeczki • przepis • przepis na babeczki • air fryer • świąteczne wypieki • krem pomarańczowy • świąteczne przepisy
    ᴘᴀɴ ʟᴜᴅᴢɪᴋ |🍪🧣❄️🍪| Te urocze ludziki są gotowe roz ᴘᴀɴ ʟᴜᴅᴢɪᴋ |🍪🧣❄️🍪| Te urocze ludziki są gotowe rozgrzać każde świąteczne popołudnie!

🧤Każdy z nich ma inny charakter — jeden w szaliku, drugi w czapce, trzeci z kokardką… ale wszystkie łączy to samo: słodki uśmiech i zimowy urok, którego nie da się nie kochać!

📐Nasza forma Świąteczne Ludziki pozwala przygotować idealne, równiutkie ciasteczka, które aż proszą się o dekorowanie. 

👩🏻‍🍳Julia z Dla Smaku ozdobiła je czekoladą i kolorowymi detalami — dzięki czemu powstała cała gromadka słodkich, świątecznych bohaterów, gotowych towarzyszyć przy każdej grudniowej chwili.

💚To świetny pomysł na rodzinne pieczenie, prezent dla bliskiej osoby lub słodką dekorację świątecznego stołu.

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciastek Świąteczne ludziki Ciastki (10618)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #pierniczki #panciastek #ciasteczkowelove #swiatecznyklimat #dekoracjeświąteczne 
—————————❄️—————————
Zima • boże narodzenie • piernikowe ludziki • pan ciastek • pierniczki • świąteczne postacie • zimowe wypieki • forma silikonowa • pierniczki
    ᴄʜᴏɪɴᴋᴏ ᴍᴀ |🎄❄️🧁🎄| Święta zbliżają się dużymi krok ᴄʜᴏɪɴᴋᴏ ᴍᴀ |🎄❄️🧁🎄| Święta zbliżają się dużymi krokami, a wraz z nimi czas deserów, które przywołują świąteczne skojarzenia!

🌲Forma silikonowa „Choinka 3D” to sposób na efektowne monoporcje w kształcie drzewek, idealne do przygotowania musów, semifreddo lub lekkich deserów na spodzie z ciasta czekoladowego.

💡Struktura formy pozwala uzyskać charakterystyczny wzór, który po pokryciu zamszem lub oprószeniu cukrem pudrem przypomina świąteczne choinki obsypane śniegiem.

💚To doskonała propozycja dla osób, które lubią przygotować coś wyjątkowego na świąteczny stół — deser, który wygląda profesjonalnie, ale można go z powodzeniem zrobić w domowych warunkach.

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Food Colours Zamsz w sprayu do dekoracji wypieków Butelkowa zieleń (13555)
▫️ Posypka cukrowa do dekoracji wypieków CHRISTMAS CAROL (9466)
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciastek choinka choinki 3D 8 gniazd (9426)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #choinka #choinki #swiatecznyklimat #zimowyklimat #drzewkoświąteczne #monoporcje
—————————❄️—————————
Zima • choinka • zimowe dekoracje • zimowy stół • ozdoby świąteczne • drzewko świąteczne • zimowy las • świąteczne wypieki • zimowe wypieki
    ᴘʀᴏꜱᴛᴏ ᴢ ɴɪᴇʙᴀ |🌟🎄🍰🌟| Świąteczna gwiazda, która kr ᴘʀᴏꜱᴛᴏ ᴢ ɴɪᴇʙᴀ |🌟🎄🍰🌟| Świąteczna gwiazda, która kradnie całe show!

💫Ten deser wygląda tak, jakby spadł prosto z bożonarodzeniowego nieba… i wylądował na zielonym podkładzie, gotowy błyszczeć na świątecznym stole.

👩🏻‍🍳Nasza Julia z Dla Smaku przygotowała go w formie „Gwiazda”, pokrywając intensywnie czerwonym zamszem i ozdabiając śnieżynkami oraz złotymi perełkami. 

💡Każde załamanie kształtu pięknie łapie światło, dzięki czemu gwiazda naprawdę wygląda jak świąteczna dekoracja — tylko o wiele smaczniejsza.

💚Idealna na świąteczne przyjęcia, rodzinne spotkania i wszystkie momenty, które wymagają czegoś wyjątkowego.

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Fun Cakes Podkład okrągły pod tort Zielony gruby 25cm wysoki h:1,2cm (8951)
▫️ Food Colours Zamsz w sprayu do dekoracji wypieków Czerwony (13551)
▫️ Fun Cakes Posypka cukrowa Maczek Biało Srebrny (12092)
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciasta Gwiazda (13471)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #gwiazda #gwiazdy #dekoracjeświąteczne #ozdobybożonarodzeniowe #świątecznie #swiatecznyczas 
—————————❄️—————————
Zima • gwiazda • świąteczne dekoracje • świąteczny czas • ozdoby na stół • świąteczny stół • blaszka gwiazd • posypka cukrowa • forma silikonowa
    ɢᴡɪᴇᴢᴅɴᴇ ᴡᴏᴊɴʏ |⭐️🍒🍪⭐️| Gwiazdki, które smakują… ś ɢᴡɪᴇᴢᴅɴᴇ ᴡᴏᴊɴʏ |⭐️🍒🍪⭐️| Gwiazdki, które smakują… świętami!

✨Czy może być coś bardziej urokliwego niż świąteczne mini ciastka w kształcie gwiazdek?
Maliny, wiórki kokosowe i delikatne dekoracje tworzą razem talerz, który wygląda jak śnieżna kraina w wersji „do zjedzenia”.

👩🏻‍🍳Julia z Dla Smaku przygotowała je w naszej formie „Gwiazdki”, a następnie wykończyła białą polewą i owocowym wnętrzem, które pięknie kontrastuje z zimowym tłem.

💚Idealne na świąteczny deser, prezent dla bliskiej osoby albo jako słodka ozdoba świątecznego stołu.

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciastek Gwiazdki (13677)
▫️ Olej w sprayu Fun Cakes BAKE RELEASE 200ml (7957)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #gwiazdy #swiateczne #dekoracje
—————————❄️—————————
Zima • gwiazdki • pierwsza gwiazdka • zimowe dekoracje • zimowe wypieki • świąteczny stół • świąteczne odliczanie • forma silikonowa • słodkie święta
    Zaobserwuj

    Popularne Wpisy

    • chrupka do tortu
      Przepisy
      Jak zrobić chrupkę do tortu – przepis i wskazówki

      Co to jest chrupka do tortu? Chrupka do tortu, czyli warstwa w torcie, któr...

    • Inspiracje, Przepisy
      Jak upiec swój pierwszy tort? Instruktaż dla początkujących

      Jeśli od dawna marzycie, aby upiec swój pierwszy tort, ale nie wiecie jak s...

    • Przepisy
      Przepis na biszkopt, który zawsze wychodzi!

      To idealny przepis na biszkopt, jedyny, niepowtarzalny, rzucany i bez prosz...

    • Elara by LyraThemes
    • Blog DlaSmaku.com.pl © 2024
    wpDiscuz
    Zarządzaj zgodami plików cookie
    Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
    Funkcjonalne Zawsze aktywne
    Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
    Preferencje
    Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
    Statystyka
    Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
    Marketing
    Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
    Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
    Zobacz preferencje
    {title} {title} {title}