Blog sklepu DlaSmaku.com.pl
  • Strona główna
  • Przepisy
  • Porady
  • Inspiracje
  • Przelicznik foremek
  • Wejdź do sklepu
Przepisy

Jak zrobić żelkę do tortu – Przepis na żelkę owocową do tortu krok po kroku

Z tego przepisu dowiesz się jak przygotować żelkę owocową do tortu. Jest ona bardzo prosta w przygotowaniu, a za jej pomocą możesz urozmaicić smak i wygląd swojego tortu.

Żelka owocowa, którą możesz włożyć między warstwy kremu idealnie, zrównoważy jego słodkość swoją kwaskowatością. Ponadto świetnie wygląda w przekroju ciasta. 

Jeśli do tej pory twoje torty składały się jedynie z kremów, warto pomyśleć o przygotowaniu żelki, która swoją sprężystą strukturą zaskoczy Twoich gości.

Spis treści

  1. Z jakich owoców można przygotować żelkę do tortu?
  2. Jaki smak żelki wybrać?
  3. Ważne zasady przy przygotowywaniu żelki
  4. Składniki i przygotowanie
    1. Krok 1: Przygotowanie żelatyny:
    2. Krok 2: Przygotowanie owoców:
    3. Krok 3: Blendowanie owoców
    4. Krok 4: Sok owocowy
    5. Krok 5: Łączenie składników
    6. Krok 6: Wylewanie i chłodzenie
    7. Krok 7: Nakładanie żelki na tort
  5. FAQ – Często zadawane pytania o żelkę do tortu

    Z jakich owoców można przygotować żelkę do tortu?

    Żelkę przygotujesz niemal ze wszystkich owoców, mrożonych czy też świeżych. W sezonie letnim częściej sięgamy po świeże owoce. Robimy też ich zapas na zimę, mrożąc je w woreczkach strunowych, co polecamy i Tobie. Możesz sięgnąć także po musy lub gotowe pulpy owocowe dostępne w naszym sklepie internetowym.

    Jaki smak żelki wybrać?

    Wybór nie jest prosty, ale warto, aby żelka dopasowana była smakiem do pozostałych smaków w Twoim torcie. Pamiętaj, nie musisz się ograniczać do jednego owocu w żelce, jak najbardziej możesz zmieszać ze sobą kilka rodzajów owoców.

    Idealnym przykładem będzie tu truskawka i jagoda, świetne połączenie, które idealnie będzie pasowało do kremów typu Ferrero, Snickers czy innych kremów przypominających znane nam słodycze. Żelka wiśniowa świetnie podkręci smaki czekoladowe. 

    Do kremu śmietankowego będzie pasował praktycznie każdy owoc. Zaś do kremu z białej czekolady świetnie sprawdzi się żelka malinowa. Żelkę mango polecamy do kremów kokosowych lub na bazie curdu, smaków bardziej tropikalnych. 

    Nie bój się też eksperymentować ze smakami i daj się ponieść swojej intuicji i wyczuciu smaku. 

    Ważne zasady przy przygotowywaniu żelki

    Pamiętaj jedynie o kilku zasadach!
    Wybierając owoce kwaśniejsze, jak np. malina, wiśnia, dodajemy odrobinę więcej cukru niż do truskawki czy jagody, rób to na wyczucie, próbuj, zawsze lepiej dodać na początek mniej cukru i ewentualnie dosypać.

    WAŻNE! Średnica żelki, nie może być taka sama jak blat Twojego biszkoptu. Dlaczego?

    Ponieważ tynk nie przyklei się do żelatyny, a otynkowanie tortu będzie strasznie męczące i niemożliwe. Polecamy przygotować żelkę o 2-3 cm mniejszą od fi biszkoptu. Jeśli nie wiesz jeszcze jaki biszkopt przygotujesz, a żelkę chcesz zrobić sobie wcześniej, zawsze przed włożeniem jej do tortu możesz ją sobie dociąć na wybraną przez Ciebie średnicę.

    (Polecamy nasz przepis na biszkopt, który zawsze wychodzi!)

    Składniki i przygotowanie

    W dzisiejszym przepisie pokażemy Ci jak przygotować żelkę owocową na przykładzie jagód na średnicę 16 cm i grubość około 6-8mm.

    Składniki:
    – 280g jagód świeżych lub mrożonych
    – 25-30g cukru, do smaku
    – 1-2 łyżki soku z cytryny, do smaku
    – 5g żelatyny
    – 2 łyżki zimnej wody

    Aby przygotować większą lub mniejszą żelkę skorzystaj z przelicznika foremek: https://dlasmaku.com.pl/blog/przelicznik-foremek-i-kremu matematyka-nie-taka-trudna/

    Krok 1: Przygotowanie żelatyny:

    Żelatynę przekładamy do niewielkiego naczynia i zalewamy zimną wodą do napęcznienia na około 7-10 minut.

    przygotowanie żelatyny

    Krok 2: Przygotowanie owoców:

    Nasze owoce przekładamy do garnka i zasypujemy cukrem, mieszamy, aż owoce zrobią się miękkie i się rozpadną. (W przypadku świeżych owoców ten krok można pominąć).

    przygotowanie owoców na żelkę

    Krok 3: Blendowanie owoców

    Blendujemy nasze owoce na gładkie pure i przecedzamy przez sito, aby pozbyć się skórek. 

    UWAGA! Nie jest to konieczne, jeśli chcesz, aby owoce w Twojej żelce miały strukturę i były wyczuwalne, nie musisz ich przecedzać, a nawet niekonieczne jest blendowanie zupełnie na gładko. Jednak w przypadku takich owoców jak np. malina, która ma mnóstwo pestek, uważam, że przecedzanie jest tutaj kluczowe.

    blendowanie owoców na żelkę

    Krok 4: Sok owocowy

    Po przecedzeniu otrzymamy około 200g soku jagodowego. Podgrzewamy znów nasze pure i dodajemy sok z cytryny do smaku.

    sok owocowy

    Krok 5: Łączenie składników

    Wyłączamy palnik i dodajemy napęczniałą żelatynę, mieszając do jej całkowitego rozpuszczenia. Ważne jest, aby w tym momencie palnik był wyłączony, zagotowanie żelatyny spowoduje, że straci ona swoje właściwości.

    Krok 6: Wylewanie i chłodzenie

    Lekko przestudzoną żelkę wylewamy do naczynia o wybranej przez nas średnicy, uprzednie wykładając je folią spożywczą. Możemy tu skorzystać np. z tortownicy, specjalnego rantu do żelki czy talerza z wgłębieniem. Tak przygotowaną żelkę chowamy do lodówki na co najmniej kilka godzin. Możemy ją także przygotować dzień przed składaniem naszego tortu.

    wylewanie żelki

    Krok 7: Nakładanie żelki na tort

    Nakładając żelkę na tort, pamiętaj, aby umieścić ją między warstwy kremu. Nie nakładaj żelki bezpośrednio na biszkopt, ponieważ się nie przyklei. Najpierw posmaruj go cienką warstwą kremu, na to połóż żelkę i przykryj pozostałą częścią masy. Możesz ją także owinąć folią spożywczą, schować do lodówki bądź zamrażalnika i wykorzystać za kilka dni.

    żelka owocowa do tortu

    Autor: Magdalena Borowska

    FAQ – Często zadawane pytania o żelkę do tortu


    Z jakich owoców można zrobić żelkę do tortu?

    Żelkę można przygotować niemal ze wszystkich owoców, zarówno świeżych, jak i mrożonych. W sezonie letnim najlepiej wykorzystać świeże owoce, ale można też użyć mrożonych lub gotowych pulp owocowych.

    Jak dobrać smak żelki do tortu?

    Smak żelki powinien pasować do pozostałych smaków w torcie. Można łączyć różne owoce, np. truskawkę z jagodą do kremów typu Ferrero czy Snickers. Żelka wiśniowa dobrze komponuje się z czekoladą, a malinowa z kremem z białej czekolady.

    Ile cukru dodać do żelki owocowej?

    Ilość cukru zależy od kwaśności owoców. Do kwaśniejszych owoców, takich jak maliny czy wiśnie, należy dodać więcej cukru niż do truskawek czy jagód. Najlepiej dodawać cukier stopniowo, smakując żelkę w trakcie przygotowania.

    Jakiej średnicy powinna być żelka do tortu?

    Żelka powinna być o 2-3 cm mniejsza od średnicy biszkoptu. Jest to ważne, aby tynk mógł się prawidłowo przykleić do tortu. Jeśli przygotowujesz żelkę wcześniej, możesz ją później dociąć do odpowiedniej wielkości.

    Czy można przygotować żelkę wcześniej?

    Tak, żelkę można przygotować nawet dzień przed składaniem tortu. Po zastygnięciu w lodówce można ją owinąć folią spożywczą i przechowywać w lodówce lub zamrażalniku przez kilka dni.

    Jak umieścić żelkę w torcie?

    Żelki nie należy kłaść bezpośrednio na biszkopt. Najpierw należy posmarować biszkopt cienką warstwą kremu, na to położyć żelkę, a następnie przykryć ją pozostałą częścią masy.

    Jak długo trwa przygotowanie żelki owocowej?

    Proces przygotowania żelki trwa około 10-15 minut, a następnie wymaga kilku godzin chłodzenia w lodówce.

    Czy można zrobić żelkę bez dodatku cukru?

    Tak, żelkę można przygotować bez cukru, zwłaszcza jeśli owoce są naturalnie słodkie.

    Nawigacja wpisu

    Jak przechowywać biszkopt? Kilka podpowiedzi, które musisz znać!
    Silikonowe formy do pieczenia – jak używać? Wszystko, co musisz o nich wiedzieć!
    5 1 vote
    Article Rating
    Subscribe
    Połącz za pomocą
    I allow to create an account
    When you login first time using a Social Login button, we collect your account public profile information shared by Social Login provider, based on your privacy settings. We also get your email address to automatically create an account for you in our website. Once your account is created, you'll be logged-in to this account.
    DisagreeAgree
    Powiadom o
    guest
    I allow to create an account
    When you login first time using a Social Login button, we collect your account public profile information shared by Social Login provider, based on your privacy settings. We also get your email address to automatically create an account for you in our website. Once your account is created, you'll be logged-in to this account.
    DisagreeAgree
    guest
    1 Komentarz
    najstarszy
    najnowszy oceniany
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kasia
    Kasia
    10 miesięcy temu

    Zrobiłam według przepisu ale żelka się bardzo słabo ścięła, następnym razem dam więcej żelatyny

    0
    Odpowiedz

    dlasmaku.com.pl

    𝐏𝐨𝐤𝐨𝐜𝐡𝐚𝐣 𝐳 𝐧𝐚𝐦𝐢 𝐩𝐢𝐞𝐜𝐳𝐞𝐧𝐢𝐞 𝐨𝐫𝐚𝐳 𝐝𝐞𝐤𝐨𝐫𝐨𝐰𝐚𝐧𝐢𝐞
    ▫️▫️🎀▫️▫️
    🎂Akcesoria, dekoracje, formy do ciast
    💡Porady i inspiracje
    📦Ekspresowa wysyłka
    🍰#dlaSmaku

    ᴢɪᴍᴏᴡᴇ ᴄᴢᴀᴘᴇᴄᴢᴋɪ |❄️🧢🍒❄️| Zimowe czapeczki w wersj ᴢɪᴍᴏᴡᴇ ᴄᴢᴀᴘᴇᴄᴢᴋɪ |❄️🧢🍒❄️| Zimowe czapeczki w wersji deserowej — proste, eleganckie i efektowne!

✅Każda czapeczka ma wyraźny kształt, równą strukturę i estetyczne wykończenie zamszem. 

💡Drobne dekoracje w postaci perełek czy kokosu dodają im świątecznego charakteru, a jednocześnie zachowują elegancki, minimalistyczny wygląd.

👩🏻‍🍳Julia z Dla Smaku przygotowała je w naszej formie „Zimowe czapki 3D”, tworząc dwa warianty: różowy z musem wiśniowym oraz śnieżnobiały, subtelny i delikatny.

🩵To świetna propozycja na zimowe monoporcje — zarówno na świąteczny stół, jak i na słodkie przyjęcia w grudniowym klimacie.

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Food Colours Zamsz w sprayu do dekoracji wypieków Baby Pink (13920)
▫️ Azucren Posypka cukrowa do dekoracji Perełki Czerwone 14mm (14006)
▫️ Azucren Posypka cukrowa do dekoracji Perełki Różowe 14mm (14004)
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciastek monoporcji Zimowe czapki 3D 6 gniazd (14772)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #zimowe #czapka #czapeczki #zimowynastrój #zimowyklimat #monoporcje 
—————————❄️—————————
Zima • zimowa czapka • czapka • desery zimowe • zimowe wypieki • zimowy klimat • dekoracje na stół • monoporcje
    ᴘʏꜱᴢɴᴇ ᴅᴏᴍʏ |🏠🎄🍰🏠| Gdyby świąteczne wypieki mogły ᴘʏꜱᴢɴᴇ ᴅᴏᴍʏ |🏠🎄🍰🏠| Gdyby świąteczne wypieki mogły opowiadać historie…

🧁Te małe piernikowe domki na pewno miałyby wiele do powiedzenia! Wykonane w naszej silikonowej formie wyglądają jak słodkie chatki z zimowej krainy – każda z charakterem, każda wyjątkowa.

👩🏻‍🍳Julia wyczarowała je z czerwonym zamszem i świątecznymi dekoracjami, które podkreślają każdy detal. Efekt? Mini desery, które robią wrażenie zanim jeszcze trafią na talerz!

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciastek Piernikowe domki 6gniazd (13515)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #domki #piernikowe #świąteczne #dekoracjeświąteczne #zimowynastrój 
—————————❄️—————————
Zima • domki • pierniczki • forma silikonowa • zimowe wypieki • świąteczny czas • świąteczne wypieki • świąteczne ozdoby
    🎄🎁| ᴋᴏɴᴋᴜʀꜱ śᴡɪąᴛᴇᴄᴢɴʏ |🎁🎄⤵️ Ho ho ho! Piekarniki 🎄🎁| ᴋᴏɴᴋᴜʀꜱ śᴡɪąᴛᴇᴄᴢɴʏ |🎁🎄⤵️
Ho ho ho! Piekarniki rozgrzane? Foremki świąteczne odkurzone? Menu na święta ustalone? Wchodzimy już w czas intensywnych przygotowań do świąt, a co za tym idzie, to czas wzmożonej aktywności w kuchniach! Dlatego tak jak na Halloween, mamy dla Was specjalny konkurs, ale w tematyce świąteczno-zimowej!

Co musicie więc zrobić, żeby wziąć w nim udział? Już tłumaczymy krok po kroku:

🔹Upieczcie coś słodkiego w tematyce świąteczno-zimowej. Format wypieku jest dowolny, mogą być to ciasteczka, torty, ciasta, monoporcje itp.
🔹Opublikujcie swój świąteczno-zimowy wypiek na Instagramie w formie postu lub rolki.
🔹Następnie oznaczcie nas w swoich postach @dlasmaku.com.pl oraz dodaj #dlasmakuświątecznykonkurs
🔹Zaobserwujcie nasz profil na Instagramie jeśli jeszcze tego nie robicie!
🔹Polubcie nasz post konkursowy oraz oznaczcie pod nim przynajmniej jednego znajomego, który tak jak Wy uwielbia ten świąteczny czas.

To wszystko! Po spełnieniu powyższych punktów jesteście w naszym konkursie! Na Wasze zgłoszenia czekamy do samych świąt! (24.12.2025) Po zakończeniu konkursu nasze elfie jury zacznie intensywne przeglądanie Waszych prac w celu wskazania tych najlepszych! (Z uwagi na okres świąt, elfy mogą potrzebować więcej czasu by wyłonić zwycięzców) 🎁

A co nasze elfy uszykowały dla Was? Oto i nagrody:

🥇Bon zakupowy o wartości 300 zł
🥈Bon zakupowy o wartości 200 zł
🥉Bon zakupowy o wartości 100 zł

Zwycięzcy zostaną ogłoszeni w formie relacji na naszym Instagramie. Następnie wyróżnione osoby będziemy prosić o zgłoszenie się po odbiór swojej nagrody w wiadomości prywatnej. 🎟️

To co gotowi do działania? Nie pozostaje nam nic innego jak życzyć Wam wszystkiego słodkiego i połamania szpatuł! Nie możemy się doczekać Waszych świątecznych wariacji! 🎄
—————————❄️—————————
#dlasmaku #konkurs #cukiernictwo #wypieki #szczecin #desery #pracownia #bożenarodzenie #tort #pierniczki #dekoracje #monoporcje
—————————❄️—————————
Konkurs • post konkursowy • konkurs świąteczny • Boże Narodzenie • świąteczne wypieki • pierniki • zimowy klimat • świąteczny czas • świąteczny stół
    ʟᴏᴅᴏᴡʏ ᴅᴏᴍ |🧊🐇🍰🧊| Zima w wersji cukierniczej? Czem ʟᴏᴅᴏᴡʏ ᴅᴏᴍ |🧊🐇🍰🧊| Zima w wersji cukierniczej? Czemu nie!

❄️Forma silikonowa „Igloo” to sposób na przygotowanie deserów, które od razu kojarzą się ze śniegiem i zimowymi motywami. Jej kształt idealnie odwzorowuje strukturę lodowego domku, dzięki czemu każda porcja wygląda jak małe, jadalne igloo.

✅Forma doskonale sprawdza się do przygotowania musów, semifreddo lub deserów na spodzie z ciasta kruchego. 

💡Po pokryciu zamszem lub oprószeniu wiórkami kokosowymi uzyskasz efekt puszystego śniegu, który świetnie współgra z dekoracjami w postaci małych figurek, płatków śniegu czy czekoladowych ozdób. 

👩🏻‍🍳Te urocze igloo przygotowała nasza Julia z Dla Smaku, łącząc w jednym deserze zimowy wygląd i delikatną formę podania.

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Food Colours Zamsz w sprayu do dekoracji wypieków Naturalna biel Natural White (13556)
▫️ Azucren Posypka cukrowa Śnieżynki 80g (12298)
▫️ Figurka na tort Świąteczny Króliczek Zajączek 3D wzór nr3 (14760)
▫️ Figurka na tort Świąteczny Króliczek Zajączek 3D wzór nr2 (14759)
▫️ Figurka na tort Świąteczny Króliczek Zajączek 3D wzór nr4 (14761)
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciastek Igloo 6gniazd (13474)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #igloo #lodowakraina #zimowe #zimowyczas #zimowyklimat 
—————————❄️—————————
Igloo • zima • zimowa aura • zimowy klimat • zimowy krajobraz • zimowe wypieki • monoporcje • zimowe kształty • forma silikonowa • zimowa kraina
    🎄🧁| ʙᴀʙᴇᴄᴢᴋɪ ᴢ ᴀɪʀ ꜰʀʏᴇʀ |🧁🎄⤵️ 📝Składniki na okoł 🎄🧁| ʙᴀʙᴇᴄᴢᴋɪ ᴢ ᴀɪʀ ꜰʀʏᴇʀ |🧁🎄⤵️

📝Składniki na około 8-10 sztuk:

Babeczki:
•180 g mąki pszennej
•2 jajka
•80 g cukru
•80 g masła (roztopionego)
•100 ml mleka
•1 łyżeczka przyprawy do piernika
•1 łyżeczka kakao
•1 łyżeczka proszku do pieczenia
•szczypta soli
•opcjonalnie: 2 łyżki powideł śliwkowych 🍒

Krem:
•200 ml śmietanki 30–36%
•250 g mascarpone
•2–3 łyżki cukru pudru
•skórka starta z 1 pomarańczy + 2 łyżki soku 🍊

🎄Dekoracja:
•Posypki świąteczne
•Kandyzowana skórka pomarańczowa
•Mini pierniczki do dekoracji (opcjonalnie)

🧁Jak zrobić babeczki?
•Wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek, kakao, przyprawę piernikową, sól.
•W osobnej misce zmiksuj mokre składniki: jajka, cukier, roztopione masło i mleko.
•Połącz ze sobą obie masy. Jeśli chcesz, dodaj powidła — podkręcą smak!
•Gotową masę przełóż do formy silikonowej (najlepiej forma silikonowa do air fryera) 
•Piecz 15–17 min w 155–160°C.
•Ostudź całkowicie przed nakładaniem kremu.

🍊Krem pomarańczowy:
•Ubij śmietankę z mascarpone i cukrem pudrem.
•Dodaj sok i skórkę z pomarańczy — ubijaj chwilę tylko do połączenia składników.
•Nałóż na babeczki za pomocą worka i tylki np: 1M 

📍Produkty, które mogą się przydać:
▫️ Forma silikonowa do pieczenia babeczek we frytkownicy beztłuszczowej (13526)
▫️ Tylka cukiernicza do kremu 1m świderki gwiazdka zawijasy (6330)

💡Wskazówki:
✔nie przegrzej kremu — po dodaniu soku miksuj krótko, tylko do połączenia składników.
✔babeczki w air fryer rosną szybciej — nie wypełniaj papilotek powyżej 2/3 wysokości.
✔świetnie smakują też z nadzieniem: kajmakowym lub powidłami żurawinowymi.

Smacznego! 😋🎄🧁
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #przepis #airfryer #świąteczne #babeczki
—————————❄️—————————
Świąteczne babeczki • przepis • przepis na babeczki • air fryer • świąteczne wypieki • krem pomarańczowy • świąteczne przepisy
    ᴘᴀɴ ʟᴜᴅᴢɪᴋ |🍪🧣❄️🍪| Te urocze ludziki są gotowe roz ᴘᴀɴ ʟᴜᴅᴢɪᴋ |🍪🧣❄️🍪| Te urocze ludziki są gotowe rozgrzać każde świąteczne popołudnie!

🧤Każdy z nich ma inny charakter — jeden w szaliku, drugi w czapce, trzeci z kokardką… ale wszystkie łączy to samo: słodki uśmiech i zimowy urok, którego nie da się nie kochać!

📐Nasza forma Świąteczne Ludziki pozwala przygotować idealne, równiutkie ciasteczka, które aż proszą się o dekorowanie. 

👩🏻‍🍳Julia z Dla Smaku ozdobiła je czekoladą i kolorowymi detalami — dzięki czemu powstała cała gromadka słodkich, świątecznych bohaterów, gotowych towarzyszyć przy każdej grudniowej chwili.

💚To świetny pomysł na rodzinne pieczenie, prezent dla bliskiej osoby lub słodką dekorację świątecznego stołu.

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciastek Świąteczne ludziki Ciastki (10618)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #pierniczki #panciastek #ciasteczkowelove #swiatecznyklimat #dekoracjeświąteczne 
—————————❄️—————————
Zima • boże narodzenie • piernikowe ludziki • pan ciastek • pierniczki • świąteczne postacie • zimowe wypieki • forma silikonowa • pierniczki
    ᴄʜᴏɪɴᴋᴏ ᴍᴀ |🎄❄️🧁🎄| Święta zbliżają się dużymi krok ᴄʜᴏɪɴᴋᴏ ᴍᴀ |🎄❄️🧁🎄| Święta zbliżają się dużymi krokami, a wraz z nimi czas deserów, które przywołują świąteczne skojarzenia!

🌲Forma silikonowa „Choinka 3D” to sposób na efektowne monoporcje w kształcie drzewek, idealne do przygotowania musów, semifreddo lub lekkich deserów na spodzie z ciasta czekoladowego.

💡Struktura formy pozwala uzyskać charakterystyczny wzór, który po pokryciu zamszem lub oprószeniu cukrem pudrem przypomina świąteczne choinki obsypane śniegiem.

💚To doskonała propozycja dla osób, które lubią przygotować coś wyjątkowego na świąteczny stół — deser, który wygląda profesjonalnie, ale można go z powodzeniem zrobić w domowych warunkach.

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Food Colours Zamsz w sprayu do dekoracji wypieków Butelkowa zieleń (13555)
▫️ Posypka cukrowa do dekoracji wypieków CHRISTMAS CAROL (9466)
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciastek choinka choinki 3D 8 gniazd (9426)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #choinka #choinki #swiatecznyklimat #zimowyklimat #drzewkoświąteczne #monoporcje
—————————❄️—————————
Zima • choinka • zimowe dekoracje • zimowy stół • ozdoby świąteczne • drzewko świąteczne • zimowy las • świąteczne wypieki • zimowe wypieki
    ᴘʀᴏꜱᴛᴏ ᴢ ɴɪᴇʙᴀ |🌟🎄🍰🌟| Świąteczna gwiazda, która kr ᴘʀᴏꜱᴛᴏ ᴢ ɴɪᴇʙᴀ |🌟🎄🍰🌟| Świąteczna gwiazda, która kradnie całe show!

💫Ten deser wygląda tak, jakby spadł prosto z bożonarodzeniowego nieba… i wylądował na zielonym podkładzie, gotowy błyszczeć na świątecznym stole.

👩🏻‍🍳Nasza Julia z Dla Smaku przygotowała go w formie „Gwiazda”, pokrywając intensywnie czerwonym zamszem i ozdabiając śnieżynkami oraz złotymi perełkami. 

💡Każde załamanie kształtu pięknie łapie światło, dzięki czemu gwiazda naprawdę wygląda jak świąteczna dekoracja — tylko o wiele smaczniejsza.

💚Idealna na świąteczne przyjęcia, rodzinne spotkania i wszystkie momenty, które wymagają czegoś wyjątkowego.

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Fun Cakes Podkład okrągły pod tort Zielony gruby 25cm wysoki h:1,2cm (8951)
▫️ Food Colours Zamsz w sprayu do dekoracji wypieków Czerwony (13551)
▫️ Fun Cakes Posypka cukrowa Maczek Biało Srebrny (12092)
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciasta Gwiazda (13471)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #gwiazda #gwiazdy #dekoracjeświąteczne #ozdobybożonarodzeniowe #świątecznie #swiatecznyczas 
—————————❄️—————————
Zima • gwiazda • świąteczne dekoracje • świąteczny czas • ozdoby na stół • świąteczny stół • blaszka gwiazd • posypka cukrowa • forma silikonowa
    ɢᴡɪᴇᴢᴅɴᴇ ᴡᴏᴊɴʏ |⭐️🍒🍪⭐️| Gwiazdki, które smakują… ś ɢᴡɪᴇᴢᴅɴᴇ ᴡᴏᴊɴʏ |⭐️🍒🍪⭐️| Gwiazdki, które smakują… świętami!

✨Czy może być coś bardziej urokliwego niż świąteczne mini ciastka w kształcie gwiazdek?
Maliny, wiórki kokosowe i delikatne dekoracje tworzą razem talerz, który wygląda jak śnieżna kraina w wersji „do zjedzenia”.

👩🏻‍🍳Julia z Dla Smaku przygotowała je w naszej formie „Gwiazdki”, a następnie wykończyła białą polewą i owocowym wnętrzem, które pięknie kontrastuje z zimowym tłem.

💚Idealne na świąteczny deser, prezent dla bliskiej osoby albo jako słodka ozdoba świątecznego stołu.

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciastek Gwiazdki (13677)
▫️ Olej w sprayu Fun Cakes BAKE RELEASE 200ml (7957)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #gwiazdy #swiateczne #dekoracje
—————————❄️—————————
Zima • gwiazdki • pierwsza gwiazdka • zimowe dekoracje • zimowe wypieki • świąteczny stół • świąteczne odliczanie • forma silikonowa • słodkie święta
    Zaobserwuj

    Popularne Wpisy

    • chrupka do tortu
      Przepisy
      Jak zrobić chrupkę do tortu – przepis i wskazówki

      Co to jest chrupka do tortu? Chrupka do tortu, czyli warstwa w torcie, któr...

    • Inspiracje, Przepisy
      Jak upiec swój pierwszy tort? Instruktaż dla początkujących

      Jeśli od dawna marzycie, aby upiec swój pierwszy tort, ale nie wiecie jak s...

    • Przepisy
      Przepis na biszkopt, który zawsze wychodzi!

      To idealny przepis na biszkopt, jedyny, niepowtarzalny, rzucany i bez prosz...

    • Elara by LyraThemes
    • Blog DlaSmaku.com.pl © 2024
    wpDiscuz
    Zarządzaj zgodami plików cookie
    Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
    Funkcjonalne Zawsze aktywne
    Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
    Preferencje
    Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
    Statystyka
    Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
    Marketing
    Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
    Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
    Zobacz preferencje
    {title} {title} {title}