Blog sklepu DlaSmaku.com.pl
  • Strona główna
  • Przepisy
  • Porady
  • Inspiracje
  • Przelicznik foremek
  • Wejdź do sklepu
Przepisy

Jak zrobić chrupkę do tortu – przepis i wskazówki

Spis treści

  • Co to jest chrupka do tortu?
  • Składniki na chrupkę czekoladową
  • Krok po kroku: przygotowanie chrupki do tortu
    • Krok 1: Przygotowanie prażynki
    • Krok 2: Prażenie orzechów
    • Krok 3: Przygotowanie czekolady
    • Krok 4: Formowanie chrupki
  • Alternatywne smaki i warianty chrupki
  • FAQ – Często zadawane pytania o chrupkę do tortu

    Co to jest chrupka do tortu?

    Chrupka do tortu, czyli warstwa w torcie, która chrupie, jest świetnym urozmaiceniem, pobudza zmysły i jest niejako „elementem zaskoczenia”. Dzisiaj przedstawimy Ci przepis na chrupkę czekoladową, ale objaśnimy też jak zrobić chrupki w innych smakach czy kolorach. 

    Podstawą większości chrupek jest prażynka, czyli kawałki pokruszonych „herbatników”, nadaje ona chrupkości i nie mięknie pod wpływem mokrych składników jak na przykład płatki kukurydziane. Prażynkę możemy wymieszać z temperowaną czekoladą: gorzką, mleczną czy białą. Można ją wykorzystać także do posypania musów i deserów.

    Możemy przygotować ją sami, za chwilę pokażemy Ci jak to zrobić!

    Możesz także skorzystać z gotowej mieszanki i zakupić ją w naszym w sklepie internetowym, najlepsza będzie prażynka francuska Pailleté Feuilletine, taki sposób jest zdecydowanie prostszy, gdy nie masz czasu na przygotowanie domowej prażynki. 

    Składniki na chrupkę czekoladową

    Do przygotowania chrupki czekoladowej o wymiarach 16cm i grubości około 0,5cm będziemy potrzebować: 

    – 55g czekolady mlecznej
    – 20g orzechów np. laskowych, prażonych i posiekanych – 35g prażynki
    – 20g oleju 

    Krok po kroku: przygotowanie chrupki do tortu

    Krok 1: Przygotowanie prażynki

    Przygotowanie prażynki. Jeśli korzystasz z gotowej mieszanki takiej jak np. chrupka do tortu w naszym sklepie przejdź do kroku nr 2. 

    Potrzebujemy: 

    -60g masła
    -100g cukru pudru
    -35g białka kurzego
    -60g mąki pszennej
    -15g wody 

    Masło rozpuść w rondelku bądź mikrofali. Dodać cukier puder w dwóch partiach i wymieszaj, aby się rozpuścił, nie będzie z tym problemu, gdy masło jest jeszcze ciepłe. Dodaj pozostałe składniki i wszystko zblenduj na jednolitą masę, niestety wymieszanie szpatułą może nie wystarczyć, a grudki zostaną, co utrudni nam wypiekanie prażynki.

    przygotowanie składników na chrupkę

    Piekarnik nagrzej do około 180 stopni, blaszki wyłóż papierem do pieczenia i rozsmaruj na nim masę. Ważne, aby masa była rozprowadzona bardzo cienko, ma być niemal przezroczysta na papierze. Po wypieczeniu prażynki dobrze rozsmarowanej masy nie będziesz w stanie wziąć w dłonie, od razu się skruszy. Natomiast zbyt grubą warstwę bez problemu podniesiesz i złamie się dopiero pod wpływem nacisku. Jest to błąd, taka masa nie będzie się ładnie kroiła w naszym torcie. 

    Z podanej ilości składników wypiekłam 6 blaszek prażynki. Nie obawiaj się tej ilości, czas pieczenia prażynki to zaledwie około 3-4 minuty. Upieczona prażynka ma piękny bursztynowy kolor i jest przepyszna w smaku, lekko karmelowa, delikatna i oczywiście chrupiąca. Po wyjęciu blachy z piekarnika od razu wkładam kolejną, a tą jeszcze ciepłą zawijam na papierze w rulon. Dzięki temu prażynka się kruszy. Przesypuje ją do miski i postępuje tak do momentu, aż moja masa się skończy. Następnie przestudzoną prażynkę chowam do woreczka strunowego i tak przechowuje w lodówce do momentu jej wykorzystania. 

    przygotowanie prażynki

    Krok 2: Prażenie orzechów

    Możesz oczywiście skorzystać z prostszych sposobów, ale ja chyba nie lubię iść na łatwiznę i kupuje orzechy laskowe w łupinach. Ich uprażenie jest banalnie proste. Wystarczy włożyć je do piekarnika na około 200 stopni na 7-10 minut. Po tym czasie skórka z orzechów ciemnieje i pięknie odchodzi, a orzechy nabierają pięknego zapachu i smaku. Ściągam z nich skórkę i siekam drobno. 

    prażenie orzechów

    Krok 3: Przygotowanie czekolady

    Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Do przestudzonej czekolady dodaje olej i mieszam. Następnie dodaje orzechy i moją prażynkę. Ważne! Czekolada musi być zatemperowana, to znaczy, że nie może być ciepła, ponieważ to sprawi, że nasza prażynka zmięknie.

    przygotowanie czekolady

    Krok 4: Formowanie chrupki

    Tak przygotowaną masę wykładam do rantu o średnicy 16 cm na papier do pieczenia. Wstawiam do lodówki do stężenia. Chrupka bez problemu odchodzi od papieru. Tak przygotowaną chrupkę układam na cienką warstwę kremu i przykrywam ją pozostałą ilością kremu w torcie. Nie nakładamy chrupki bezpośrednio na biszkopt, ponieważ nie przyklei się do niego. Możemy także przygotować naszą chrupkę w trakcie przekładania tortu. W ten sposób nie musimy jej chować wcześniej do lodówki, a możemy nałożyć ją bezpośrednio na nasz krem. Ważne, aby chrupka, podobnie jak żelka miała średnicę mniejszą od fi naszego biszkoptu, zdecydowanie lepiej będzie nam się tynkować nasz wypiek. 

    formowanie chrupki do tortu

    Alternatywne smaki i warianty chrupki

    A na koniec kilka słów o tym jak przygotować inne smaki chrupki. Jeśli nie chcesz korzystać z orzechów, nie ma problemu, zastąp gramaturę orzechów prażynką. To będzie bardzo prosta i szybka do przygotowania chrupka. Możesz także zastąpić je np. migdałami, a zamiast mlecznej czekolady dodać gorzkiej lub białej. Kieruj się swoim zmysłem smaku, zwracaj uwagę na to, do jakich smaków w torcie będziesz wykorzystywać swoją chrupkę i jaka będzie wizualnie dobrze wyglądała. 

    Świetnym pomysłem jest także przygotowanie owocowej chrupki, np. malinowej, użyj białej czekolady zamiast mlecznej, a orzechy zastąp malinami liofilizowanymi. Możesz wykorzystać także inne owoce. Czekoladę możemy także zabarwić, co podkręci wygląd naszej chrupki w przekroju tortu, pamiętaj jedynie, aby użyć barwników do czekolady, dzięki temu osiągniesz pożądaną, intensywną kolorystykę. 

    Crispearls- czyli chrupiąca perełka, herbatnik zatopiony w czekoladzie, który nie mięknie także idealnie wpasuje się do chrupki. 

    Możemy dodać także suszone kwiaty jadalne, które dadzą piękny aspekt wizualny. Pamiętaj ten przepis stanowi jedynie „bazę”, możesz dowolnie wymieniać składniki, trzymaj się jedynie podanej przeze mnie gramatury, jeśli dodajesz więcej suchych składników, odejmij ich gramaturę od prażynki i orzechów z przepisu a wszystko wyjdzie pięknie i oczywiście smacznie.

    inne wersje chrupki

    FAQ – Często zadawane pytania o chrupkę do tortu

    Czym jest chrupka do tortu?

    Chrupka do tortu to warstwa, która dodaje tekstury i smaku do deseru. Zazwyczaj składa się z kruchych składników, takich jak ciasteczka lub orzechy, połączonych z czekoladą lub karmelem.

    Dlaczego warto dodać chrupkę do tortu?

    Dodanie chrupki do tortu wzbogaca go o ciekawą teksturę, co czyni deser bardziej interesującym. Różnorodność konsystencji może poprawić doznania smakowe, dodając kontrast do miękkiego kremu czy ciasta.

    Jakie składniki są potrzebne do zrobienia chrupki do tortu?

    Typowe składniki na chrupkę do tortu to prażynka, orzechy, a także czekolada jako spoiwo.

    Jakie są różne rodzaje chrupki do tortu?

    Można przygotować chrupki na bazie czekolady, orzechów, wafli, a nawet owoców liofilizowanych. Każdy z tych składników dodaje unikalny smak i teksturę, którą można dostosować do reszty deseru.

    Jak długo można przechowywać chrupkę do tortu?

    Chrupkę do tortu najlepiej przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w suchym i chłodnym miejscu. W zależności od składników może być przechowywana od kilku dni do kilku tygodni.

    Czy można zrobić chrupkę do tortu bez orzechów?

    Tak, chrupkę do tortu można przygotować bez orzechów, używając alternatywnych składników, takich jak owoce liofilizowane, chrupiące herbatniki w czekoladzie, czyli crispearls czy migdały.

    Jak dodać chrupkę do tortu, aby zachowała swoją chrupkość?

    Aby chrupka zachowała swoją chrupkość, wykonujemy ją wyłącznie na podstawie prażynki z przepisu, nie zastępujemy jej w żadnym wypadku płatkami kukurydzianymi, które miękną pod wpływem wilgoci kremu.

    Czy chrupkę do tortu można przygotować wcześniej?

    Tak, chrupkę do tortu można przygotować wcześniej. Ważne jest jednak, aby przechowywać ją w odpowiednich warunkach, tj. w lodówce bądź zamrażalniku.

    Autor: Magdalena Borowska

    Nawigacja wpisu

    10 Pomysłów na desery bez pieczenia dla dzieci i nie tylko!
    Jak zrobić makaroniki? Przepis na makaroniki krok po kroku
    4 8 votes
    Article Rating
    Subscribe
    Połącz za pomocą
    I allow to create an account
    When you login first time using a Social Login button, we collect your account public profile information shared by Social Login provider, based on your privacy settings. We also get your email address to automatically create an account for you in our website. Once your account is created, you'll be logged-in to this account.
    DisagreeAgree
    Powiadom o
    guest
    I allow to create an account
    When you login first time using a Social Login button, we collect your account public profile information shared by Social Login provider, based on your privacy settings. We also get your email address to automatically create an account for you in our website. Once your account is created, you'll be logged-in to this account.
    DisagreeAgree
    guest
    1 Komentarz
    najstarszy
    najnowszy oceniany
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Joanna
    Joanna
    2 miesięcy temu

    Bardzo interesujące, przepis dokładnie wytłumaczony. Chyba przetestuję, bo bardzo chce taka chrupki do toru.

    0
    Odpowiedz

    dlasmaku.com.pl

    𝐏𝐨𝐤𝐨𝐜𝐡𝐚𝐣 𝐳 𝐧𝐚𝐦𝐢 𝐩𝐢𝐞𝐜𝐳𝐞𝐧𝐢𝐞 𝐨𝐫𝐚𝐳 𝐝𝐞𝐤𝐨𝐫𝐨𝐰𝐚𝐧𝐢𝐞
    ▫️▫️🎀▫️▫️
    🎂Akcesoria, dekoracje, formy do ciast
    💡Porady i inspiracje
    📦Ekspresowa wysyłka
    🍰#dlaSmaku

    ᴢɪᴍᴏᴡᴇ ᴄᴢᴀᴘᴇᴄᴢᴋɪ |❄️🧢🍒❄️| Zimowe czapeczki w wersj ᴢɪᴍᴏᴡᴇ ᴄᴢᴀᴘᴇᴄᴢᴋɪ |❄️🧢🍒❄️| Zimowe czapeczki w wersji deserowej — proste, eleganckie i efektowne!

✅Każda czapeczka ma wyraźny kształt, równą strukturę i estetyczne wykończenie zamszem. 

💡Drobne dekoracje w postaci perełek czy kokosu dodają im świątecznego charakteru, a jednocześnie zachowują elegancki, minimalistyczny wygląd.

👩🏻‍🍳Julia z Dla Smaku przygotowała je w naszej formie „Zimowe czapki 3D”, tworząc dwa warianty: różowy z musem wiśniowym oraz śnieżnobiały, subtelny i delikatny.

🩵To świetna propozycja na zimowe monoporcje — zarówno na świąteczny stół, jak i na słodkie przyjęcia w grudniowym klimacie.

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Food Colours Zamsz w sprayu do dekoracji wypieków Baby Pink (13920)
▫️ Azucren Posypka cukrowa do dekoracji Perełki Czerwone 14mm (14006)
▫️ Azucren Posypka cukrowa do dekoracji Perełki Różowe 14mm (14004)
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciastek monoporcji Zimowe czapki 3D 6 gniazd (14772)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #zimowe #czapka #czapeczki #zimowynastrój #zimowyklimat #monoporcje 
—————————❄️—————————
Zima • zimowa czapka • czapka • desery zimowe • zimowe wypieki • zimowy klimat • dekoracje na stół • monoporcje
    ᴘʏꜱᴢɴᴇ ᴅᴏᴍʏ |🏠🎄🍰🏠| Gdyby świąteczne wypieki mogły ᴘʏꜱᴢɴᴇ ᴅᴏᴍʏ |🏠🎄🍰🏠| Gdyby świąteczne wypieki mogły opowiadać historie…

🧁Te małe piernikowe domki na pewno miałyby wiele do powiedzenia! Wykonane w naszej silikonowej formie wyglądają jak słodkie chatki z zimowej krainy – każda z charakterem, każda wyjątkowa.

👩🏻‍🍳Julia wyczarowała je z czerwonym zamszem i świątecznymi dekoracjami, które podkreślają każdy detal. Efekt? Mini desery, które robią wrażenie zanim jeszcze trafią na talerz!

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciastek Piernikowe domki 6gniazd (13515)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #domki #piernikowe #świąteczne #dekoracjeświąteczne #zimowynastrój 
—————————❄️—————————
Zima • domki • pierniczki • forma silikonowa • zimowe wypieki • świąteczny czas • świąteczne wypieki • świąteczne ozdoby
    🎄🎁| ᴋᴏɴᴋᴜʀꜱ śᴡɪąᴛᴇᴄᴢɴʏ |🎁🎄⤵️ Ho ho ho! Piekarniki 🎄🎁| ᴋᴏɴᴋᴜʀꜱ śᴡɪąᴛᴇᴄᴢɴʏ |🎁🎄⤵️
Ho ho ho! Piekarniki rozgrzane? Foremki świąteczne odkurzone? Menu na święta ustalone? Wchodzimy już w czas intensywnych przygotowań do świąt, a co za tym idzie, to czas wzmożonej aktywności w kuchniach! Dlatego tak jak na Halloween, mamy dla Was specjalny konkurs, ale w tematyce świąteczno-zimowej!

Co musicie więc zrobić, żeby wziąć w nim udział? Już tłumaczymy krok po kroku:

🔹Upieczcie coś słodkiego w tematyce świąteczno-zimowej. Format wypieku jest dowolny, mogą być to ciasteczka, torty, ciasta, monoporcje itp.
🔹Opublikujcie swój świąteczno-zimowy wypiek na Instagramie w formie postu lub rolki.
🔹Następnie oznaczcie nas w swoich postach @dlasmaku.com.pl oraz dodaj #dlasmakuświątecznykonkurs
🔹Zaobserwujcie nasz profil na Instagramie jeśli jeszcze tego nie robicie!
🔹Polubcie nasz post konkursowy oraz oznaczcie pod nim przynajmniej jednego znajomego, który tak jak Wy uwielbia ten świąteczny czas.

To wszystko! Po spełnieniu powyższych punktów jesteście w naszym konkursie! Na Wasze zgłoszenia czekamy do samych świąt! (24.12.2025) Po zakończeniu konkursu nasze elfie jury zacznie intensywne przeglądanie Waszych prac w celu wskazania tych najlepszych! (Z uwagi na okres świąt, elfy mogą potrzebować więcej czasu by wyłonić zwycięzców) 🎁

A co nasze elfy uszykowały dla Was? Oto i nagrody:

🥇Bon zakupowy o wartości 300 zł
🥈Bon zakupowy o wartości 200 zł
🥉Bon zakupowy o wartości 100 zł

Zwycięzcy zostaną ogłoszeni w formie relacji na naszym Instagramie. Następnie wyróżnione osoby będziemy prosić o zgłoszenie się po odbiór swojej nagrody w wiadomości prywatnej. 🎟️

To co gotowi do działania? Nie pozostaje nam nic innego jak życzyć Wam wszystkiego słodkiego i połamania szpatuł! Nie możemy się doczekać Waszych świątecznych wariacji! 🎄
—————————❄️—————————
#dlasmaku #konkurs #cukiernictwo #wypieki #szczecin #desery #pracownia #bożenarodzenie #tort #pierniczki #dekoracje #monoporcje
—————————❄️—————————
Konkurs • post konkursowy • konkurs świąteczny • Boże Narodzenie • świąteczne wypieki • pierniki • zimowy klimat • świąteczny czas • świąteczny stół
    ʟᴏᴅᴏᴡʏ ᴅᴏᴍ |🧊🐇🍰🧊| Zima w wersji cukierniczej? Czem ʟᴏᴅᴏᴡʏ ᴅᴏᴍ |🧊🐇🍰🧊| Zima w wersji cukierniczej? Czemu nie!

❄️Forma silikonowa „Igloo” to sposób na przygotowanie deserów, które od razu kojarzą się ze śniegiem i zimowymi motywami. Jej kształt idealnie odwzorowuje strukturę lodowego domku, dzięki czemu każda porcja wygląda jak małe, jadalne igloo.

✅Forma doskonale sprawdza się do przygotowania musów, semifreddo lub deserów na spodzie z ciasta kruchego. 

💡Po pokryciu zamszem lub oprószeniu wiórkami kokosowymi uzyskasz efekt puszystego śniegu, który świetnie współgra z dekoracjami w postaci małych figurek, płatków śniegu czy czekoladowych ozdób. 

👩🏻‍🍳Te urocze igloo przygotowała nasza Julia z Dla Smaku, łącząc w jednym deserze zimowy wygląd i delikatną formę podania.

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Food Colours Zamsz w sprayu do dekoracji wypieków Naturalna biel Natural White (13556)
▫️ Azucren Posypka cukrowa Śnieżynki 80g (12298)
▫️ Figurka na tort Świąteczny Króliczek Zajączek 3D wzór nr3 (14760)
▫️ Figurka na tort Świąteczny Króliczek Zajączek 3D wzór nr2 (14759)
▫️ Figurka na tort Świąteczny Króliczek Zajączek 3D wzór nr4 (14761)
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciastek Igloo 6gniazd (13474)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #igloo #lodowakraina #zimowe #zimowyczas #zimowyklimat 
—————————❄️—————————
Igloo • zima • zimowa aura • zimowy klimat • zimowy krajobraz • zimowe wypieki • monoporcje • zimowe kształty • forma silikonowa • zimowa kraina
    🎄🧁| ʙᴀʙᴇᴄᴢᴋɪ ᴢ ᴀɪʀ ꜰʀʏᴇʀ |🧁🎄⤵️ 📝Składniki na okoł 🎄🧁| ʙᴀʙᴇᴄᴢᴋɪ ᴢ ᴀɪʀ ꜰʀʏᴇʀ |🧁🎄⤵️

📝Składniki na około 8-10 sztuk:

Babeczki:
•180 g mąki pszennej
•2 jajka
•80 g cukru
•80 g masła (roztopionego)
•100 ml mleka
•1 łyżeczka przyprawy do piernika
•1 łyżeczka kakao
•1 łyżeczka proszku do pieczenia
•szczypta soli
•opcjonalnie: 2 łyżki powideł śliwkowych 🍒

Krem:
•200 ml śmietanki 30–36%
•250 g mascarpone
•2–3 łyżki cukru pudru
•skórka starta z 1 pomarańczy + 2 łyżki soku 🍊

🎄Dekoracja:
•Posypki świąteczne
•Kandyzowana skórka pomarańczowa
•Mini pierniczki do dekoracji (opcjonalnie)

🧁Jak zrobić babeczki?
•Wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek, kakao, przyprawę piernikową, sól.
•W osobnej misce zmiksuj mokre składniki: jajka, cukier, roztopione masło i mleko.
•Połącz ze sobą obie masy. Jeśli chcesz, dodaj powidła — podkręcą smak!
•Gotową masę przełóż do formy silikonowej (najlepiej forma silikonowa do air fryera) 
•Piecz 15–17 min w 155–160°C.
•Ostudź całkowicie przed nakładaniem kremu.

🍊Krem pomarańczowy:
•Ubij śmietankę z mascarpone i cukrem pudrem.
•Dodaj sok i skórkę z pomarańczy — ubijaj chwilę tylko do połączenia składników.
•Nałóż na babeczki za pomocą worka i tylki np: 1M 

📍Produkty, które mogą się przydać:
▫️ Forma silikonowa do pieczenia babeczek we frytkownicy beztłuszczowej (13526)
▫️ Tylka cukiernicza do kremu 1m świderki gwiazdka zawijasy (6330)

💡Wskazówki:
✔nie przegrzej kremu — po dodaniu soku miksuj krótko, tylko do połączenia składników.
✔babeczki w air fryer rosną szybciej — nie wypełniaj papilotek powyżej 2/3 wysokości.
✔świetnie smakują też z nadzieniem: kajmakowym lub powidłami żurawinowymi.

Smacznego! 😋🎄🧁
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #przepis #airfryer #świąteczne #babeczki
—————————❄️—————————
Świąteczne babeczki • przepis • przepis na babeczki • air fryer • świąteczne wypieki • krem pomarańczowy • świąteczne przepisy
    ᴘᴀɴ ʟᴜᴅᴢɪᴋ |🍪🧣❄️🍪| Te urocze ludziki są gotowe roz ᴘᴀɴ ʟᴜᴅᴢɪᴋ |🍪🧣❄️🍪| Te urocze ludziki są gotowe rozgrzać każde świąteczne popołudnie!

🧤Każdy z nich ma inny charakter — jeden w szaliku, drugi w czapce, trzeci z kokardką… ale wszystkie łączy to samo: słodki uśmiech i zimowy urok, którego nie da się nie kochać!

📐Nasza forma Świąteczne Ludziki pozwala przygotować idealne, równiutkie ciasteczka, które aż proszą się o dekorowanie. 

👩🏻‍🍳Julia z Dla Smaku ozdobiła je czekoladą i kolorowymi detalami — dzięki czemu powstała cała gromadka słodkich, świątecznych bohaterów, gotowych towarzyszyć przy każdej grudniowej chwili.

💚To świetny pomysł na rodzinne pieczenie, prezent dla bliskiej osoby lub słodką dekorację świątecznego stołu.

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciastek Świąteczne ludziki Ciastki (10618)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #pierniczki #panciastek #ciasteczkowelove #swiatecznyklimat #dekoracjeświąteczne 
—————————❄️—————————
Zima • boże narodzenie • piernikowe ludziki • pan ciastek • pierniczki • świąteczne postacie • zimowe wypieki • forma silikonowa • pierniczki
    ᴄʜᴏɪɴᴋᴏ ᴍᴀ |🎄❄️🧁🎄| Święta zbliżają się dużymi krok ᴄʜᴏɪɴᴋᴏ ᴍᴀ |🎄❄️🧁🎄| Święta zbliżają się dużymi krokami, a wraz z nimi czas deserów, które przywołują świąteczne skojarzenia!

🌲Forma silikonowa „Choinka 3D” to sposób na efektowne monoporcje w kształcie drzewek, idealne do przygotowania musów, semifreddo lub lekkich deserów na spodzie z ciasta czekoladowego.

💡Struktura formy pozwala uzyskać charakterystyczny wzór, który po pokryciu zamszem lub oprószeniu cukrem pudrem przypomina świąteczne choinki obsypane śniegiem.

💚To doskonała propozycja dla osób, które lubią przygotować coś wyjątkowego na świąteczny stół — deser, który wygląda profesjonalnie, ale można go z powodzeniem zrobić w domowych warunkach.

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Food Colours Zamsz w sprayu do dekoracji wypieków Butelkowa zieleń (13555)
▫️ Posypka cukrowa do dekoracji wypieków CHRISTMAS CAROL (9466)
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciastek choinka choinki 3D 8 gniazd (9426)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #choinka #choinki #swiatecznyklimat #zimowyklimat #drzewkoświąteczne #monoporcje
—————————❄️—————————
Zima • choinka • zimowe dekoracje • zimowy stół • ozdoby świąteczne • drzewko świąteczne • zimowy las • świąteczne wypieki • zimowe wypieki
    ᴘʀᴏꜱᴛᴏ ᴢ ɴɪᴇʙᴀ |🌟🎄🍰🌟| Świąteczna gwiazda, która kr ᴘʀᴏꜱᴛᴏ ᴢ ɴɪᴇʙᴀ |🌟🎄🍰🌟| Świąteczna gwiazda, która kradnie całe show!

💫Ten deser wygląda tak, jakby spadł prosto z bożonarodzeniowego nieba… i wylądował na zielonym podkładzie, gotowy błyszczeć na świątecznym stole.

👩🏻‍🍳Nasza Julia z Dla Smaku przygotowała go w formie „Gwiazda”, pokrywając intensywnie czerwonym zamszem i ozdabiając śnieżynkami oraz złotymi perełkami. 

💡Każde załamanie kształtu pięknie łapie światło, dzięki czemu gwiazda naprawdę wygląda jak świąteczna dekoracja — tylko o wiele smaczniejsza.

💚Idealna na świąteczne przyjęcia, rodzinne spotkania i wszystkie momenty, które wymagają czegoś wyjątkowego.

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Fun Cakes Podkład okrągły pod tort Zielony gruby 25cm wysoki h:1,2cm (8951)
▫️ Food Colours Zamsz w sprayu do dekoracji wypieków Czerwony (13551)
▫️ Fun Cakes Posypka cukrowa Maczek Biało Srebrny (12092)
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciasta Gwiazda (13471)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #gwiazda #gwiazdy #dekoracjeświąteczne #ozdobybożonarodzeniowe #świątecznie #swiatecznyczas 
—————————❄️—————————
Zima • gwiazda • świąteczne dekoracje • świąteczny czas • ozdoby na stół • świąteczny stół • blaszka gwiazd • posypka cukrowa • forma silikonowa
    ɢᴡɪᴇᴢᴅɴᴇ ᴡᴏᴊɴʏ |⭐️🍒🍪⭐️| Gwiazdki, które smakują… ś ɢᴡɪᴇᴢᴅɴᴇ ᴡᴏᴊɴʏ |⭐️🍒🍪⭐️| Gwiazdki, które smakują… świętami!

✨Czy może być coś bardziej urokliwego niż świąteczne mini ciastka w kształcie gwiazdek?
Maliny, wiórki kokosowe i delikatne dekoracje tworzą razem talerz, który wygląda jak śnieżna kraina w wersji „do zjedzenia”.

👩🏻‍🍳Julia z Dla Smaku przygotowała je w naszej formie „Gwiazdki”, a następnie wykończyła białą polewą i owocowym wnętrzem, które pięknie kontrastuje z zimowym tłem.

💚Idealne na świąteczny deser, prezent dla bliskiej osoby albo jako słodka ozdoba świątecznego stołu.

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciastek Gwiazdki (13677)
▫️ Olej w sprayu Fun Cakes BAKE RELEASE 200ml (7957)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #gwiazdy #swiateczne #dekoracje
—————————❄️—————————
Zima • gwiazdki • pierwsza gwiazdka • zimowe dekoracje • zimowe wypieki • świąteczny stół • świąteczne odliczanie • forma silikonowa • słodkie święta
    Zaobserwuj

    Popularne Wpisy

    • chrupka do tortu
      Przepisy
      Jak zrobić chrupkę do tortu – przepis i wskazówki

      Co to jest chrupka do tortu? Chrupka do tortu, czyli warstwa w torcie, któr...

    • Inspiracje, Przepisy
      Jak upiec swój pierwszy tort? Instruktaż dla początkujących

      Jeśli od dawna marzycie, aby upiec swój pierwszy tort, ale nie wiecie jak s...

    • Przepisy
      Przepis na biszkopt, który zawsze wychodzi!

      To idealny przepis na biszkopt, jedyny, niepowtarzalny, rzucany i bez prosz...

    • Elara by LyraThemes
    • Blog DlaSmaku.com.pl © 2024
    wpDiscuz
    Zarządzaj zgodami plików cookie
    Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
    Funkcjonalne Zawsze aktywne
    Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
    Preferencje
    Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
    Statystyka
    Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
    Marketing
    Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
    Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
    Zobacz preferencje
    {title} {title} {title}