Blog sklepu DlaSmaku.com.pl
  • Strona główna
  • Przepisy
  • Porady
  • Inspiracje
  • Przelicznik foremek
  • Wejdź do sklepu
Inspiracje, Przepisy

Jak upiec swój pierwszy tort? Instruktaż dla początkujących

Jeśli od dawna marzycie, aby upiec swój pierwszy tort, ale nie wiecie jak się do tego zabrać, jakie narzędzia będą przydatne oraz jak rozplanować pracę nad tortem koniecznie zapoznajcie się z tym wpisem. Za chwilę krok po kroku przejdziemy przez wszystkie etapy tworzenia tortu, tak aby nie było wątpliwości kiedy i od czego mamy zacząć.

Pracę nad tortem, szczególnie tym pierwszym dobrze rozłożyć sobie przynajmniej na kilka dni, co bardzo ułatwi nam pracę. Zakładając, że w niedziele mamy przyjęcie, zaczynamy pracę nad tortem od czwartku.

Krok 1: Czwartek – pieczenie biszkoptu

A więc mamy czwartek, więc zabieramy się za pieczenie biszkoptu. Jeśli chodzi o narzędzia niezbędne do pracy nad biszkoptem u mnie jest to rant do pieczenia z możliwością regulacji średnicy. Narzędzie bez którego nie potrafię się obyć, do składania tortu także jest on moim zdaniem niezbędny. Potrzebny nam też dobry mikser bądź robot kuchenny, papier do pieczenia i szpatuła. Mój biszkopt ma średnicę 20 cm, będę kroiła go na trzy części nożem strunowym, aby były idealnie równe.

Szczegółowy przepis na biszkopt znajdziesz już na naszej stronie. TUTAJ

Przepis na biszkopt, który zawsze wychodzi!

A oto składniki:

– 5 jajek
– ¾ szklanki drobnego cukru- 165g
– ¾ szklanki mąki pszennej- 120g
– ¼ szklanki skrobi ziemniaczanej- 40g 

Jeśli upiekliśmy już biszkopt z przepisu powyżej, po wystudzeniu kroimy go na trzy części i owijamy folią spożywczą. Zostawiamy na blacie do dnia następnego.

Krok 2: Piątek rano- bazy do kremów

Jeśli chcesz, aby Twój tort był na bazie śmietanki i mascarpone, lub znalazłeś inne przepisy na kremy, których nie należy przygotowywać wcześniej- pomiń ten krok.

Ja często robię tort z kremem na bazie czekolady, a więc muszę rozpuścić czekoladę w gorącej śmietance i schłodzić minimum 6 godzin, dlatego oddzieliłam ten krok.

Mój ulubiony krem na białej czekoladzie, składniki:

– 466g śmietanki 36%
– 320g białej czekolady
– 440g mascarpone

Kremu wystarczy na dwa przełożenia fi 20.

Śmietankę podgrzewamy, ale nie doprowadzamy do wrzenia.
Wyłączamy palnik i dodajemy połamaną białą czekoladę. Całość mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Można dla pewności zblendować. Chowamy do lodówki na minimum 6 godzin.

To jest też czas na przygotowanie żelki lub chrupki jeśli chcesz taką umieścić w swoim torcie. Przepisy znajdziesz na naszym blogu. Krem z białej czekolady jest dość słodki, więc dobrze jest go przełamać jakąś żelką owocową, np. jagodową, porzeczkową lub wiśniową. Żelkę możesz tez zastąpić frużeliną, np. z malin, którą możesz zmieszać z ½ porcji kremu z białej czekolady lub włożyć w środek między krem.

Przepis na frużelinę:

– 190g mrożonych lub świeżych owoców malin
– łyżka cukru
– 2 łyżeczki soku z cytryny
– 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej + 2 łyżki zimnej wody

Maliny z cukrem i sokiem z cytryny gotujemy, aż się rozpadną i zaczną powoli wrzeć, po tym czasie dodaje rozpuszczoną w wodzie mąkę ziemniaczaną i gotuje tak jeszcze około minuty do konsystencji kisielu. Całość zostawiamy na blacie bądź chowamy do lodówki. Opcjonalnie, zamiast mąki ziemniaczanej możemy użyć żelatyny.

Krok 3: Piątek wieczór: kremy i przełożenie tortu

Zacznijmy od przygotowania nasączenia do biszkoptu, najprostszy to ten na bazie wody, cukru i soku z cytryny. Ja robię go na oko, tak aby nie był za kwaśny ani za słodki. 

Następnie niezbędny do złożenia tortu jest podkład i rant, aby tort był perfekcyjnie równy.

Rant ustawiamy na podkładzie. 

1 warstwa – biszkopt+nasączenie
2 warstwa – krem z białej czekolady, opcjonalnie żelka/chrupka

Aby dokończyć krem, schłodzoną wcześniej śmietankę ubij na szybkich obrotach z mascarpone.  Krem podziel na dwie części

3 warstwa biszkopt+ nasączenia
4 warstwa – krem z białej czekolady wymieszany z frużeliną malinową, dodaj tyle frużeliny, ile uważasz-  do smaku, nie trzeba wykorzystać całej.
5 warstwa– biszkopt + nasączenie.

Cały tort po złożeniu jest wysoki, może delikatnie wystawać poza rant, ale nic nie szkodzi. Owiń go jedynie folią od góry, tak aby biszkopt nie sechł, a następnie schowaj do lodówki na całą noc.

Chłodzenie tortu ustabilizuje kremy, a także sprawi, że smaki się idealnie „przegryzą”.

Krok 4: Sobota- tynkowanie i dekoracja

Aby perfekcyjnie otynkować tort z pewnością potrzeba nieco wprawy, co nam może w tym pomóc, a właściwie jest niezbędne ,aby tynk wyglądał ładnie i równo – narzędzia. 

– patera obrotowa- osobiście polecam tą ze stali nierdzewnej, jest dużo bardziej wytrzymała i lepiej się obraca niż ta wykonana z plastiku.
– skrobka do tortu

Tynk do tortu

Jeśli planujesz na swoim torcie położyć dekoracje z masy cukrowej, bądź cukrowe perełki musisz wykonać tynk na bazie masła. Ten na bazie śmietany niestety nie przyjmie dekoracji cukrowych, które zaczną się po prostu rozpuszczać.

Najprostszy tynk wykonasz z masła i mleka skondensowanego w proporcji 1:1

Ten tynk polecam dla początkujących torciar i torciarzy, ponieważ jest łatwy w wykonaniu i dość prosto się z nim pracuje.

A więc na średnicę 20 cm tortu użyłam:
– 400g masła
– 400g mleka skondensowanego słodzonego z puszki

Masło w temperaturze pokojowej (nie może być zimne, prosto z lodówki) ubijamy przez około 15 minut na wysokich obrotach, od czasu do czasu wyłączając mikser i mieszając masło od spodu, masło ma zmienić kolor na prawie biały. Pod koniec ubijania cienkim strumieniem dodajemy mleko skondensowane i jeszcze chwilę ubijamy. Tynk odpowietrzamy przy pomocy zmiany końcówki na ucierającą przez kolejne 5 minut. Tynk można zabarwić używając barwników spożywczych.

Nakładamy go w dwóch warstwach na tort.

Pierwsza warstwa – tzw. okruszkowa ma być cienka i zlepić wszystkie okruszki biszkoptu przy pomocy tynku.

Tort ustawiamy na paterze obrotowej i ściągamy rant. Nakładamy pierwszą cienką warstwę tynku i ściągamy go skrobką, jednocześnie obracając paterę. Pierwszą warstwę chłodzimy około 15 minut w lodówce, masło szybko zastyga na zimnym torcie. 

Druga warstwa jest już stricte dekoracyjna i tu już możemy dać jej nieco więcej, aby zakryć prześwitujący biszkopt. Natomiast polecam nie przesadzać z grubością tynku, ponieważ zbyt grubo nałożony jest po prostu mało smaczny. Cały czas mówimy tu o grubości około 0,4-0,5 mm.

Tynku jeszcze zostało do wykonania dekoracji np. przy użyciu tylek cukierniczych.

Tort chłodzimy w lodówce następnie dekorujemy według uznania, czy to przy pomocy dripu, posypki lub owoców. Każda z tych opcji jest super wyborem. W naszym sklepie znajdziesz wiele opcji dekoracyjnych. A goście na pewno będą mile zaskoczeni wiedząc ile pracy włożyliśmy w nasz wypiek, a każdy kolejny będzie coraz piękniejszy, uwierzcie w siebie. Do dzieła i powodzenia!

Autor: Magdalena Borowska

Nawigacja wpisu

Świąteczne ciasteczka- laski Świętego Mikołaja
Przepis na domowe pączki z nadzieniem pistacjowym i malinowym! Idealne na Tłusty Czwartek
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Połącz za pomocą
I allow to create an account
When you login first time using a Social Login button, we collect your account public profile information shared by Social Login provider, based on your privacy settings. We also get your email address to automatically create an account for you in our website. Once your account is created, you'll be logged-in to this account.
DisagreeAgree
Powiadom o
guest
I allow to create an account
When you login first time using a Social Login button, we collect your account public profile information shared by Social Login provider, based on your privacy settings. We also get your email address to automatically create an account for you in our website. Once your account is created, you'll be logged-in to this account.
DisagreeAgree
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments

dlasmaku.com.pl

𝐏𝐨𝐤𝐨𝐜𝐡𝐚𝐣 𝐳 𝐧𝐚𝐦𝐢 𝐩𝐢𝐞𝐜𝐳𝐞𝐧𝐢𝐞 𝐨𝐫𝐚𝐳 𝐝𝐞𝐤𝐨𝐫𝐨𝐰𝐚𝐧𝐢𝐞
▫️▫️🎀▫️▫️
🎂Akcesoria, dekoracje, formy do ciast
💡Porady i inspiracje
📦Ekspresowa wysyłka
🍰#dlaSmaku

ᴢɪᴍᴏᴡᴇ ᴄᴢᴀᴘᴇᴄᴢᴋɪ |❄️🧢🍒❄️| Zimowe czapeczki w wersj ᴢɪᴍᴏᴡᴇ ᴄᴢᴀᴘᴇᴄᴢᴋɪ |❄️🧢🍒❄️| Zimowe czapeczki w wersji deserowej — proste, eleganckie i efektowne!

✅Każda czapeczka ma wyraźny kształt, równą strukturę i estetyczne wykończenie zamszem. 

💡Drobne dekoracje w postaci perełek czy kokosu dodają im świątecznego charakteru, a jednocześnie zachowują elegancki, minimalistyczny wygląd.

👩🏻‍🍳Julia z Dla Smaku przygotowała je w naszej formie „Zimowe czapki 3D”, tworząc dwa warianty: różowy z musem wiśniowym oraz śnieżnobiały, subtelny i delikatny.

🩵To świetna propozycja na zimowe monoporcje — zarówno na świąteczny stół, jak i na słodkie przyjęcia w grudniowym klimacie.

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Food Colours Zamsz w sprayu do dekoracji wypieków Baby Pink (13920)
▫️ Azucren Posypka cukrowa do dekoracji Perełki Czerwone 14mm (14006)
▫️ Azucren Posypka cukrowa do dekoracji Perełki Różowe 14mm (14004)
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciastek monoporcji Zimowe czapki 3D 6 gniazd (14772)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #zimowe #czapka #czapeczki #zimowynastrój #zimowyklimat #monoporcje 
—————————❄️—————————
Zima • zimowa czapka • czapka • desery zimowe • zimowe wypieki • zimowy klimat • dekoracje na stół • monoporcje
ᴘʏꜱᴢɴᴇ ᴅᴏᴍʏ |🏠🎄🍰🏠| Gdyby świąteczne wypieki mogły ᴘʏꜱᴢɴᴇ ᴅᴏᴍʏ |🏠🎄🍰🏠| Gdyby świąteczne wypieki mogły opowiadać historie…

🧁Te małe piernikowe domki na pewno miałyby wiele do powiedzenia! Wykonane w naszej silikonowej formie wyglądają jak słodkie chatki z zimowej krainy – każda z charakterem, każda wyjątkowa.

👩🏻‍🍳Julia wyczarowała je z czerwonym zamszem i świątecznymi dekoracjami, które podkreślają każdy detal. Efekt? Mini desery, które robią wrażenie zanim jeszcze trafią na talerz!

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciastek Piernikowe domki 6gniazd (13515)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #domki #piernikowe #świąteczne #dekoracjeświąteczne #zimowynastrój 
—————————❄️—————————
Zima • domki • pierniczki • forma silikonowa • zimowe wypieki • świąteczny czas • świąteczne wypieki • świąteczne ozdoby
🎄🎁| ᴋᴏɴᴋᴜʀꜱ śᴡɪąᴛᴇᴄᴢɴʏ |🎁🎄⤵️ Ho ho ho! Piekarniki 🎄🎁| ᴋᴏɴᴋᴜʀꜱ śᴡɪąᴛᴇᴄᴢɴʏ |🎁🎄⤵️
Ho ho ho! Piekarniki rozgrzane? Foremki świąteczne odkurzone? Menu na święta ustalone? Wchodzimy już w czas intensywnych przygotowań do świąt, a co za tym idzie, to czas wzmożonej aktywności w kuchniach! Dlatego tak jak na Halloween, mamy dla Was specjalny konkurs, ale w tematyce świąteczno-zimowej!

Co musicie więc zrobić, żeby wziąć w nim udział? Już tłumaczymy krok po kroku:

🔹Upieczcie coś słodkiego w tematyce świąteczno-zimowej. Format wypieku jest dowolny, mogą być to ciasteczka, torty, ciasta, monoporcje itp.
🔹Opublikujcie swój świąteczno-zimowy wypiek na Instagramie w formie postu lub rolki.
🔹Następnie oznaczcie nas w swoich postach @dlasmaku.com.pl oraz dodaj #dlasmakuświątecznykonkurs
🔹Zaobserwujcie nasz profil na Instagramie jeśli jeszcze tego nie robicie!
🔹Polubcie nasz post konkursowy oraz oznaczcie pod nim przynajmniej jednego znajomego, który tak jak Wy uwielbia ten świąteczny czas.

To wszystko! Po spełnieniu powyższych punktów jesteście w naszym konkursie! Na Wasze zgłoszenia czekamy do samych świąt! (24.12.2025) Po zakończeniu konkursu nasze elfie jury zacznie intensywne przeglądanie Waszych prac w celu wskazania tych najlepszych! (Z uwagi na okres świąt, elfy mogą potrzebować więcej czasu by wyłonić zwycięzców) 🎁

A co nasze elfy uszykowały dla Was? Oto i nagrody:

🥇Bon zakupowy o wartości 300 zł
🥈Bon zakupowy o wartości 200 zł
🥉Bon zakupowy o wartości 100 zł

Zwycięzcy zostaną ogłoszeni w formie relacji na naszym Instagramie. Następnie wyróżnione osoby będziemy prosić o zgłoszenie się po odbiór swojej nagrody w wiadomości prywatnej. 🎟️

To co gotowi do działania? Nie pozostaje nam nic innego jak życzyć Wam wszystkiego słodkiego i połamania szpatuł! Nie możemy się doczekać Waszych świątecznych wariacji! 🎄
—————————❄️—————————
#dlasmaku #konkurs #cukiernictwo #wypieki #szczecin #desery #pracownia #bożenarodzenie #tort #pierniczki #dekoracje #monoporcje
—————————❄️—————————
Konkurs • post konkursowy • konkurs świąteczny • Boże Narodzenie • świąteczne wypieki • pierniki • zimowy klimat • świąteczny czas • świąteczny stół
ʟᴏᴅᴏᴡʏ ᴅᴏᴍ |🧊🐇🍰🧊| Zima w wersji cukierniczej? Czem ʟᴏᴅᴏᴡʏ ᴅᴏᴍ |🧊🐇🍰🧊| Zima w wersji cukierniczej? Czemu nie!

❄️Forma silikonowa „Igloo” to sposób na przygotowanie deserów, które od razu kojarzą się ze śniegiem i zimowymi motywami. Jej kształt idealnie odwzorowuje strukturę lodowego domku, dzięki czemu każda porcja wygląda jak małe, jadalne igloo.

✅Forma doskonale sprawdza się do przygotowania musów, semifreddo lub deserów na spodzie z ciasta kruchego. 

💡Po pokryciu zamszem lub oprószeniu wiórkami kokosowymi uzyskasz efekt puszystego śniegu, który świetnie współgra z dekoracjami w postaci małych figurek, płatków śniegu czy czekoladowych ozdób. 

👩🏻‍🍳Te urocze igloo przygotowała nasza Julia z Dla Smaku, łącząc w jednym deserze zimowy wygląd i delikatną formę podania.

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Food Colours Zamsz w sprayu do dekoracji wypieków Naturalna biel Natural White (13556)
▫️ Azucren Posypka cukrowa Śnieżynki 80g (12298)
▫️ Figurka na tort Świąteczny Króliczek Zajączek 3D wzór nr3 (14760)
▫️ Figurka na tort Świąteczny Króliczek Zajączek 3D wzór nr2 (14759)
▫️ Figurka na tort Świąteczny Króliczek Zajączek 3D wzór nr4 (14761)
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciastek Igloo 6gniazd (13474)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #igloo #lodowakraina #zimowe #zimowyczas #zimowyklimat 
—————————❄️—————————
Igloo • zima • zimowa aura • zimowy klimat • zimowy krajobraz • zimowe wypieki • monoporcje • zimowe kształty • forma silikonowa • zimowa kraina
🎄🧁| ʙᴀʙᴇᴄᴢᴋɪ ᴢ ᴀɪʀ ꜰʀʏᴇʀ |🧁🎄⤵️ 📝Składniki na okoł 🎄🧁| ʙᴀʙᴇᴄᴢᴋɪ ᴢ ᴀɪʀ ꜰʀʏᴇʀ |🧁🎄⤵️

📝Składniki na około 8-10 sztuk:

Babeczki:
•180 g mąki pszennej
•2 jajka
•80 g cukru
•80 g masła (roztopionego)
•100 ml mleka
•1 łyżeczka przyprawy do piernika
•1 łyżeczka kakao
•1 łyżeczka proszku do pieczenia
•szczypta soli
•opcjonalnie: 2 łyżki powideł śliwkowych 🍒

Krem:
•200 ml śmietanki 30–36%
•250 g mascarpone
•2–3 łyżki cukru pudru
•skórka starta z 1 pomarańczy + 2 łyżki soku 🍊

🎄Dekoracja:
•Posypki świąteczne
•Kandyzowana skórka pomarańczowa
•Mini pierniczki do dekoracji (opcjonalnie)

🧁Jak zrobić babeczki?
•Wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek, kakao, przyprawę piernikową, sól.
•W osobnej misce zmiksuj mokre składniki: jajka, cukier, roztopione masło i mleko.
•Połącz ze sobą obie masy. Jeśli chcesz, dodaj powidła — podkręcą smak!
•Gotową masę przełóż do formy silikonowej (najlepiej forma silikonowa do air fryera) 
•Piecz 15–17 min w 155–160°C.
•Ostudź całkowicie przed nakładaniem kremu.

🍊Krem pomarańczowy:
•Ubij śmietankę z mascarpone i cukrem pudrem.
•Dodaj sok i skórkę z pomarańczy — ubijaj chwilę tylko do połączenia składników.
•Nałóż na babeczki za pomocą worka i tylki np: 1M 

📍Produkty, które mogą się przydać:
▫️ Forma silikonowa do pieczenia babeczek we frytkownicy beztłuszczowej (13526)
▫️ Tylka cukiernicza do kremu 1m świderki gwiazdka zawijasy (6330)

💡Wskazówki:
✔nie przegrzej kremu — po dodaniu soku miksuj krótko, tylko do połączenia składników.
✔babeczki w air fryer rosną szybciej — nie wypełniaj papilotek powyżej 2/3 wysokości.
✔świetnie smakują też z nadzieniem: kajmakowym lub powidłami żurawinowymi.

Smacznego! 😋🎄🧁
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #przepis #airfryer #świąteczne #babeczki
—————————❄️—————————
Świąteczne babeczki • przepis • przepis na babeczki • air fryer • świąteczne wypieki • krem pomarańczowy • świąteczne przepisy
ᴘᴀɴ ʟᴜᴅᴢɪᴋ |🍪🧣❄️🍪| Te urocze ludziki są gotowe roz ᴘᴀɴ ʟᴜᴅᴢɪᴋ |🍪🧣❄️🍪| Te urocze ludziki są gotowe rozgrzać każde świąteczne popołudnie!

🧤Każdy z nich ma inny charakter — jeden w szaliku, drugi w czapce, trzeci z kokardką… ale wszystkie łączy to samo: słodki uśmiech i zimowy urok, którego nie da się nie kochać!

📐Nasza forma Świąteczne Ludziki pozwala przygotować idealne, równiutkie ciasteczka, które aż proszą się o dekorowanie. 

👩🏻‍🍳Julia z Dla Smaku ozdobiła je czekoladą i kolorowymi detalami — dzięki czemu powstała cała gromadka słodkich, świątecznych bohaterów, gotowych towarzyszyć przy każdej grudniowej chwili.

💚To świetny pomysł na rodzinne pieczenie, prezent dla bliskiej osoby lub słodką dekorację świątecznego stołu.

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciastek Świąteczne ludziki Ciastki (10618)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #pierniczki #panciastek #ciasteczkowelove #swiatecznyklimat #dekoracjeświąteczne 
—————————❄️—————————
Zima • boże narodzenie • piernikowe ludziki • pan ciastek • pierniczki • świąteczne postacie • zimowe wypieki • forma silikonowa • pierniczki
ᴄʜᴏɪɴᴋᴏ ᴍᴀ |🎄❄️🧁🎄| Święta zbliżają się dużymi krok ᴄʜᴏɪɴᴋᴏ ᴍᴀ |🎄❄️🧁🎄| Święta zbliżają się dużymi krokami, a wraz z nimi czas deserów, które przywołują świąteczne skojarzenia!

🌲Forma silikonowa „Choinka 3D” to sposób na efektowne monoporcje w kształcie drzewek, idealne do przygotowania musów, semifreddo lub lekkich deserów na spodzie z ciasta czekoladowego.

💡Struktura formy pozwala uzyskać charakterystyczny wzór, który po pokryciu zamszem lub oprószeniu cukrem pudrem przypomina świąteczne choinki obsypane śniegiem.

💚To doskonała propozycja dla osób, które lubią przygotować coś wyjątkowego na świąteczny stół — deser, który wygląda profesjonalnie, ale można go z powodzeniem zrobić w domowych warunkach.

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Food Colours Zamsz w sprayu do dekoracji wypieków Butelkowa zieleń (13555)
▫️ Posypka cukrowa do dekoracji wypieków CHRISTMAS CAROL (9466)
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciastek choinka choinki 3D 8 gniazd (9426)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #choinka #choinki #swiatecznyklimat #zimowyklimat #drzewkoświąteczne #monoporcje
—————————❄️—————————
Zima • choinka • zimowe dekoracje • zimowy stół • ozdoby świąteczne • drzewko świąteczne • zimowy las • świąteczne wypieki • zimowe wypieki
ᴘʀᴏꜱᴛᴏ ᴢ ɴɪᴇʙᴀ |🌟🎄🍰🌟| Świąteczna gwiazda, która kr ᴘʀᴏꜱᴛᴏ ᴢ ɴɪᴇʙᴀ |🌟🎄🍰🌟| Świąteczna gwiazda, która kradnie całe show!

💫Ten deser wygląda tak, jakby spadł prosto z bożonarodzeniowego nieba… i wylądował na zielonym podkładzie, gotowy błyszczeć na świątecznym stole.

👩🏻‍🍳Nasza Julia z Dla Smaku przygotowała go w formie „Gwiazda”, pokrywając intensywnie czerwonym zamszem i ozdabiając śnieżynkami oraz złotymi perełkami. 

💡Każde załamanie kształtu pięknie łapie światło, dzięki czemu gwiazda naprawdę wygląda jak świąteczna dekoracja — tylko o wiele smaczniejsza.

💚Idealna na świąteczne przyjęcia, rodzinne spotkania i wszystkie momenty, które wymagają czegoś wyjątkowego.

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Fun Cakes Podkład okrągły pod tort Zielony gruby 25cm wysoki h:1,2cm (8951)
▫️ Food Colours Zamsz w sprayu do dekoracji wypieków Czerwony (13551)
▫️ Fun Cakes Posypka cukrowa Maczek Biało Srebrny (12092)
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciasta Gwiazda (13471)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #gwiazda #gwiazdy #dekoracjeświąteczne #ozdobybożonarodzeniowe #świątecznie #swiatecznyczas 
—————————❄️—————————
Zima • gwiazda • świąteczne dekoracje • świąteczny czas • ozdoby na stół • świąteczny stół • blaszka gwiazd • posypka cukrowa • forma silikonowa
ɢᴡɪᴇᴢᴅɴᴇ ᴡᴏᴊɴʏ |⭐️🍒🍪⭐️| Gwiazdki, które smakują… ś ɢᴡɪᴇᴢᴅɴᴇ ᴡᴏᴊɴʏ |⭐️🍒🍪⭐️| Gwiazdki, które smakują… świętami!

✨Czy może być coś bardziej urokliwego niż świąteczne mini ciastka w kształcie gwiazdek?
Maliny, wiórki kokosowe i delikatne dekoracje tworzą razem talerz, który wygląda jak śnieżna kraina w wersji „do zjedzenia”.

👩🏻‍🍳Julia z Dla Smaku przygotowała je w naszej formie „Gwiazdki”, a następnie wykończyła białą polewą i owocowym wnętrzem, które pięknie kontrastuje z zimowym tłem.

💚Idealne na świąteczny deser, prezent dla bliskiej osoby albo jako słodka ozdoba świątecznego stołu.

📍Produkty użyte w rolce:
▫️ Forma silikonowa do pieczenia ciastek Gwiazdki (13677)
▫️ Olej w sprayu Fun Cakes BAKE RELEASE 200ml (7957)

🔎Tę formę i wiele innych znajdziecie w naszym sklepie Dla Smaku klikając w link w bio. 

🔗Linki do innych konkretnych produktów znajdziecie w wyróżnionych relacjach.
—————————❄️—————————
#dlasmaku #cukiernictwo #wypieki #słodkości #szczecin #desery #pracownia #zima #święta #christmas #gwiazdy #swiateczne #dekoracje
—————————❄️—————————
Zima • gwiazdki • pierwsza gwiazdka • zimowe dekoracje • zimowe wypieki • świąteczny stół • świąteczne odliczanie • forma silikonowa • słodkie święta
Zaobserwuj

Popularne Wpisy

  • chrupka do tortu
    Przepisy
    Jak zrobić chrupkę do tortu – przepis i wskazówki

    Co to jest chrupka do tortu? Chrupka do tortu, czyli warstwa w torcie, któr...

  • Inspiracje, Przepisy
    Jak upiec swój pierwszy tort? Instruktaż dla początkujących

    Jeśli od dawna marzycie, aby upiec swój pierwszy tort, ale nie wiecie jak s...

  • Przepisy
    Przepis na biszkopt, który zawsze wychodzi!

    To idealny przepis na biszkopt, jedyny, niepowtarzalny, rzucany i bez prosz...

  • Elara by LyraThemes
  • Blog DlaSmaku.com.pl © 2024
wpDiscuz
Zarządzaj zgodami plików cookie
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
Funkcjonalne Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych. Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.
Zarządzaj opcjami Zarządzaj serwisami Zarządzaj {vendor_count} dostawcami Przeczytaj więcej o tych celach
Zobacz preferencje
{title} {title} {title}