Menu sklepu
Wilton

TYLKI PLASTIKOWE DO LUKRÓW W TUBIE WILTON

Uwaga: Ostatnie sztuki w magazynie!

11,90 zł

Kurier DPD 12,50zł

Kurier DPD (pobranie) 14,90zł

Przesyłka GRATIS: od 399zł

Wysyłka w ciągu 48h

WILTON KOŃCÓWKI DO LUKRÓW W TUBIE


Końcówki pasują do lukrów w tubie Wilton.
Zestaw składa się z 4 plastikowych końcówek - tylek, wielokrotnego użytku:
-  gwiazdka
-  okrągła
-  do robienia liści
-  do wykonywania płatków

oraz plastikowego gwoździa, podstawki do robienia kwiatów

 

KOŃCÓWKA W KSZTAŁCIE GWIAZDKI:

Trzymaj tubę pionowo, ok 3 mm od dekorowanej powierzchni. Wyciskaj krem, żeby zrobić gwiazdkę.
Przestań wyciskać krem zanim zabierzesz tubę.

OKRĄGŁA KOŃCÓWKA:

Aby zrobić kropkę: Ustaw końcówkę pionowo tuż nad powierzchnią i zacznij równomiernie wyciskać. Jak tylko krem zacznie wypływać unoś nieznacznie tubę nie wyjmując jej z kremu. Na koniec przestań wyciskać krem i wyjmij końcówkę z masy – w bok (nie pionowo!). W ten sposób nie powstanie zaostrzony koniec.. Aby zrobić linię: Trzymając tubę pod kątem 45° na godzinie 3.00 dla linii poziomych i na godzinie 6.00 dla linii pionowych zacznij równomiernie wyciskać krem i lekko dotknij powierzchni, żeby linia się z nią połączyła. Unieś końcówkę nadal wyciskając krem. Zwolnij nacisk, dotknij powierzchni i zabierz końcówkę. Zanim zaczniesz wyciskać następną linię oczyść końcówkę z kremu.

KOŃCÓWKA DO ROBIENIA LIŚCI:

Ustaw końcówkę pod kontem 45° na godzinie 6.00. Końcówka powinna lekko dotykać powierzchni ostrym końcem. Wyciśnij krem mocno, aby powstała baza. Wolno unieś tubę zwalniając nacisk aby nadać kształt liściowi.
Zakończ wyciskanie i zabierz końcówkę tworząc czubek.

KOŃCÓWKA DO PŁATKÓW I PODSTAWKA DO KWIATÓW:

Aby zrobić różę: Przy pomocy odrobiny kremu przyklej kwadracik pergaminu na podstawkę. Używając okrągłej końcówki wyciśnij stożek kremu, który będzie bazą róży. Trzymając końcówkę do kwiatków wąska stroną do góry równolegle do powierzchni stożka wyciskaj krem jednocześnie obracając podstawą. Kolejne rzędy płatków wykonuj obracając podstawką jednocześnie wyciskając krem i unosząc nieznacznie końcówkę do góry, a następnie w dół. Przy ostatnim rzędzie płatków trzymaj wąską część końcówki odchyloną na zewnątrz.

 
 
© 2016 | DlaSmaku.com.pl All rights reserved | Zobacz wszystkie produkty Fotografia produktowa przy współpracy z Pauliną Garnicką