• Nowy

Rant do tarty perforowany średnica 20 cm EBB2004P

Kod produktu 013363
15,30 zł
Kup do 12:00 a wyślemy tego samego dnia!
Dostawa już od 11,90 zł
Wyświetl koszt wysyłki
favorite_border

Zapytaj o produkt
Rant do tarty perforowany średnica 20 cm EBB2004P

Rant do tarty perforowany średnica 20 cm EBB2004P

 

Rant perforowany do pieczenia tart i tartaletek.

średnica:  20cm
wysokość: 2cm
grubość stali: 1mm

1 sztuka

Wykonana z solidnej stali nierdzewnej o grubości 1 mm zapewnia stabilny kształt wypieku.

Perforowanie (dziurkowanie) nadaje cudowną kruchość ciastu i umożliwia równomierne pieczenie tart i tartaletek.

Idealnie gładka powierzchnia pozwala na łatwe wyjęcie ciasta z rantu.

1) Ciasto rozwałkować (np. miedzy dwoma arkuszami pergaminu) na grubość ok. 2 mm, zamrozić i wyciąć paski.

2) Rant delikatnie posmarować tłuszczem, pasek ciasta wysokości ok. 2 cm dociskając ułożyć w rancie, nadmiar wystający ponad rant obciąć nożykiem.

3) Wyciąć kółka minimalnie mniejsze od średnicy rantu i lekko podociskać łącząc paski ze spodem ciasta.

Paski zmrożonego (ale nadal plastycznego) ciasta dociskać do brzegów rantu.Zbyt ciepłe ciasto będzie utrudniało późniejsze zdjęcie formy.

Umyć przed pierwszym użyciem.

Kup do kompletu