Menu sklepu

Rant do tarty perforowany ŚR. 24 cm tarta

19,80 zł

Paczkomaty 24/7 8,90zł

Kurier 12,50zł

Kurier (pobranie) 14,90zł

Pocztex punkty odbioru 9,90zł

Koszt wysyłki stały i jednorazowy, kupuj ile chcesz!

Wysyłka w ciągu 48h

Rant perforowany do pieczenia tart i tartaletek.

  • średnica:  24cm
  • wysokość: 2cm
  • grubość stali: 1mm
  • 1 sztuka


    Wykonana z solidnej stali nierdzewnej o grubości 1 mm zapewnia stabilny kształt wypieku.

    Perforowanie (dziurkowanie) nadaje cudowną kruchość ciastu i umożliwia równomierne pieczenie tart i tartaletek.

    Idealnie gładka powierzchnia pozwala na łatwe wyjęcie ciasta z rantu.

    1) Ciasto rozwałkować (np. miedzy dwoma arkuszami pergaminu) na grubość ok. 2 mm, zamrozić i wyciąć paski.

    2) Rant delikatnie posmarować tłuszczem, pasek ciasta wysokości ok. 2 cm dociskając ułożyć w rancie, nadmiar wystający ponad rant obciąć nożykiem.

    3) Wyciąć kółka minimalnie mniejsze od średnicy rantu i lekko podociskać łącząc paski ze spodem ciasta.

    Paski zmrożonego (ale nadal plastycznego) ciasta dociskać do brzegów rantu.Zbyt ciepłe ciasto będzie utrudniało późniejsze zdjęcie formy.

    Umyć przed pierwszym użyciem.

Opinie

Produkty powiązane

Oceny i recenzje klientów

Nikt jeszcze nie opublikował recenzji
×
© 2020 | DlaSmaku.com.pl All rights reserved | Zobacz wszystkie produkty Fotografia produktowa przy współpracy z Pauliną Garnicką