Menu sklepu

Rant do tarty perforowany ŚR. 16 cm tarta

14,30 zł

Paczkomaty 24/7 8,90zł

Kurier 12,50zł

Kurier (pobranie) 14,90zł

Pocztex punkty odbioru 9,90zł

Koszt wysyłki stały i jednorazowy, kupuj ile chcesz!

Wysyłka w ciągu 48h

Rant perforowany do pieczenia tart i tartaletek.

  • średnica:  16cm
  • wysokość: 2cm
  • grubość stali: 1mm
  • 1 sztuka


    Wykonana z solidnej stali nierdzewnej o grubości 1 mm zapewnia stabilny kształt wypieku.

    Perforowanie (dziurkowanie) nadaje cudowną kruchość ciastu i umożliwia równomierne pieczenie tart i tartaletek.

    Idealnie gładka powierzchnia pozwala na łatwe wyjęcie ciasta z rantu.

    1) Ciasto rozwałkować (np. miedzy dwoma arkuszami pergaminu) na grubość ok. 2 mm, zamrozić i wyciąć paski.

    2) Rant delikatnie posmarować tłuszczem, pasek ciasta wysokości ok. 2 cm dociskając ułożyć w rancie, nadmiar wystający ponad rant obciąć nożykiem.

    3) Wyciąć kółka minimalnie mniejsze od średnicy rantu i lekko podociskać łącząc paski ze spodem ciasta.

    Paski zmrożonego (ale nadal plastycznego) ciasta dociskać do brzegów rantu.Zbyt ciepłe ciasto będzie utrudniało późniejsze zdjęcie formy.

    Umyć przed pierwszym użyciem.

Opinie

Oceny i recenzje klientów

Nikt jeszcze nie opublikował recenzji
×
© 2020 | DlaSmaku.com.pl All rights reserved | Zobacz wszystkie produkty Fotografia produktowa przy współpracy z Pauliną Garnicką