- Oczekujemy na dostawę
Malina liofilizowana Cała do kremów deserów 50g
Kod produktu
012290
15,70 zł
Dostawa
już od 11,90 zł
Wyświetl koszt wysyłki
Owoce liofilizowane
Malina cała 95%
Waga netto: 50g
Proces liofilizacji polega na zamrożeniu i odparowaniu wody z produktu przy zachowaniu odpowiedniej temperatury i ciśnienia.
Dzięki specyfice tego procesu owoce pozostają pełnowartościowym produktem pełnym witamin i minerałów.
Naturalnym, bez konserwantów i barwników.
Nie tracą one również smaku i aromatu, co jest istotnym elementem jeśli chcemy wykorzystać je w cukiernictwie.
Doskonale barwią i nadają smaku kremom maślanym a za pomocą całych owoców pięknie udekorujemy nasze ciasta, babeczki, eklery.. Ich lekkość sprawia że nie zapadają się w miękkiej masie.
Z ich pomocą możemy również stworzyć bazę do kulek mocy, uzyskać naturalny smak lodów lub dodać do czekoladowych słodkości. Albo po prostu upiec pyszne owocowe ciasto.
Kwaskowe owoce rewelacyjnie skomponują się np. ze słodką bezą lub słodkimi monoporcjami.
Owoce liofilizowane to nie tylko zdrowy sposób na nadanie naszym wypiekom orginalności. To również proste rozwiązanie na zachowanie ich świeżych, letnich smaków przez cały rok.
Wartość energetyczna: 214 kcal/ 895 kJ
Tłuszcze: 1,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 30,1 g w tym cukry: 30,1 g
Błonnik: 0 g
Białko: 8,1 g
Sól: 0,2 g
Malina cała 95%
Waga netto: 50g
Proces liofilizacji polega na zamrożeniu i odparowaniu wody z produktu przy zachowaniu odpowiedniej temperatury i ciśnienia.
Dzięki specyfice tego procesu owoce pozostają pełnowartościowym produktem pełnym witamin i minerałów.
Naturalnym, bez konserwantów i barwników.
Nie tracą one również smaku i aromatu, co jest istotnym elementem jeśli chcemy wykorzystać je w cukiernictwie.
Doskonale barwią i nadają smaku kremom maślanym a za pomocą całych owoców pięknie udekorujemy nasze ciasta, babeczki, eklery.. Ich lekkość sprawia że nie zapadają się w miękkiej masie.
Z ich pomocą możemy również stworzyć bazę do kulek mocy, uzyskać naturalny smak lodów lub dodać do czekoladowych słodkości. Albo po prostu upiec pyszne owocowe ciasto.
Kwaskowe owoce rewelacyjnie skomponują się np. ze słodką bezą lub słodkimi monoporcjami.
Owoce liofilizowane to nie tylko zdrowy sposób na nadanie naszym wypiekom orginalności. To również proste rozwiązanie na zachowanie ich świeżych, letnich smaków przez cały rok.
Wartość energetyczna: 214 kcal/ 895 kJ
Tłuszcze: 1,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 30,1 g w tym cukry: 30,1 g
Błonnik: 0 g
Białko: 8,1 g
Sól: 0,2 g
Kup do kompletu