Menu sklepu
Nowość PASTKOLOR MASA CUKROWA DO OBKŁADANIA TORTÓW ZIELONY 250G

PASTKOLOR MASA CUKROWA DO OBKŁADANIA TORTÓW ZIELONY 250G

8,50 zł

Kurier DPD 12,50zł

Kurier DPD (pobranie) 14,90zł

Wysyłka w ciągu 48h

Masa cukrowa
Kolor: ZIELONY
Waga netto: 250G

Marka: PastKolor



Masa cukrowa Pastkolor do obkładania tortów.

Ta portugalska masa jest idealna do dekorowania i powlekania ciast, może być również używana do modelowania kwiatów.

Jest bardzo elastyczna i łatwa w użyciu dzięki swojej miękkiej strukturze o pysznym cytrynowym smaku.

PastKolor fondant tworzy satynowo gładkie i eleganckie wykończenie każdego ciasta, a jego wyjątkowa formuła zapobiega pękaniu.

I wreszcie, jego unikalna formuła ma doskonałą odporność na wilgoć, dzięki czemu jest masą przystosowaną do klimatu wilgotnego lub do lodówki!

Z tego powodu masa Pastkolor jest polecana przez uznanych na świecie projektantów ciast jak Debbie Brown, Natalia Da Silva, Patricia Schmidt czy Marcela Capo.



Masa jest gotowa do użycia, wystarczy ją zagnieść, aby stała się elastyczna i rozwałkować ją za pomocą nieprzywierającego wałka (tutaj nasze wałki do masy cukrowej)


Aby użyć Pastkolor jako masy modelującej np. do figurek lub kwiatów (tzw. gumpasta), będziesz musiał dodać CMC (dostępny tutaj), w przybliżeniu jedną łyżeczkę na 250 gramów masy.
Dzięki temu masa stanie się bardziej elastyczna, wyschnie szybciej a po wyschnięciu bardziej się utwardzi.

Możesz zabarwić białą masę na żądany kolor za pomocą barwników żelowych (DOSTĘPNE TUTAJ). Aby to zrobić, zagnieć masę aż stanie się elastyczna uformuj kulkę i za pomocą np. wykałaczki dodaj barwnik.
Ugniataj, aż kolor rozprowadzi się równomiernie.

Możesz dodać więcej kolorów, aby uzyskać pożądany odcień, ale pamiętaj, że po kilku godzinach kolor nieco się przyciemni.


WSKAZÓWKA: Aby masa nie przyklejała się do powierzchni roboczej, zaleca się rozprowadzenie jej na np. stolnicy silikonowej nieprzywierającej lub podsypanie blatu skrobią ziemniaczaną lub cukrem pudrem.

Jeżeli zostanie nam nadmiar masy można ją przechowywać szczelnie zawiniętą w woreczek tak aby nie wyschła w temp. pokojowej (nie ma potrzeby przechowywać w lodówce)

Opinie

Akcesoria

Oceny i recenzje klientów

Nikt jeszcze nie opublikował recenzji
© 2016 | DlaSmaku.com.pl All rights reserved | Zobacz wszystkie produkty Fotografia produktowa przy współpracy z Pauliną Garnicką