Mąka migdałowa do wypieków makaroników 250g Targroch

Marka Targroch
Kod produktu 012783
14,90 zł

(5,96 zł / 100g)

Kup do 12:00 a wyślemy tego samego dnia!
Dostawa już od 11,90 zł
Wyświetl koszt wysyłki
favorite_border

Zapytaj o produkt
Mąka migdałowa do wypieków makaroników 250g Targroch

Mąka migdałowa do wypieków makaroników 250g Targroch

 

Mąka migdałowa
Waga netto: 250g
Marka: Targroch

Mąka migdałowa jest produkowana przez mielenie blanszowanych migdałów (czyli migdałów pozbawionych skórki) na drobny proszek.

Mąka migdałowa jest bogata w białko, zdrowe tłuszcze, witaminę E, magnez, żelazo, wapń i potas.

Ma lekko orzechowy smak, który dodaje głębi wypiekom i potrawom. Jej tekstura jest bardziej wilgotna i gęstsza niż tradycyjnej mąki pszennej.

Mąka migdałowa jest wszechstronna i zdrowa, dodając wartości odżywcze i smak do różnorodnych potraw i wypieków.

Idealna do pieczenia chleba, ciast, ciasteczek, muffinów, jest także kluczowym składnikiem do przygotowania makaroników, francuskich ciasteczek, które są znane ze swojej delikatnej, chrupiącej skorupki i miękkiego wnętrza.

Składniki: mąka z migdałów

Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna 600kcal. Tłuszcz 5g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,5g. Węglowodany 10,7g w tym cukry 3,6g. Błonnik 10,7g; Białko 21,4g; Sól 0g

Produkt może zawierać GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, SOJĘ, RÓŻNE ORZECHY, SEZAM

Kup do kompletu