Marka: Dr. Oetker
Waga: 76 gram
Smak: słony karmel
Uwielbiasz smak słonego karmelu?
Jeśli tak, to zachwyci Cię polewa słony karmel z solą morską. Konsystencja miękka jak krówka wraz z dodatkiem soli morskiej tworzy poezję smaku i aromatu.
Jak przygotować polewę?
- W rondelku na małym ogniu rozpuść 75 g masła z 2 łyżkami mleka. Mieszaj łyżką do momentu rozpuszczenia się masła.
- Odstaw rondelek z palnika, wsyp zawartość opakowania z polewą i energicznie wymieszaj do połączenia składników. Cały czas mieszając, aby nie doprowadzić do przypalenia polewy, podgrzewaj na małym ogniu do momentu zagotowania i uzyskania gładkiej konsystencji.
- Gotową polewą udekoruj wierzch ciasta, rozsmaruj ją łyżeczką w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza. Pozostaw do zastygnięcia.
Wartości odżywcze na 100 gram produktu:
Wartość kaloryczna: 2350 kJ/560kcal
Tłuszcze 34,0g;
cukier 58,0 g;
węglowodany 5,5g;
sól 0,3g