Menu sklepu

SERNIK NA ZIMNO mieszanka Dr. Oetker

3,68 zł

-25%

4,90 zł brutto

Paczkomaty 24/7 8,90zł

Kurier 12,50zł

Kurier (pobranie) 14,90zł

Koszt wysyłki stały i jednorazowy, kupuj ile chcesz!

Wysyłka w ciągu 48h

Sernik na zimno- mieszanka
Waga netto: 195g
Data przydatności: 30.04.2021

Wystarczy dodać mleko, można też użyć serków, ulubionych owoców, galaretki i innych dodatków. Sernik doskonale nadaje się do przełożenia biszkoptu, a nawet przygotowania deseru w pucharkach. Efekt za każdym razem będzie znakomity.

Sernik na zimno - mieszanka masy sernikowej w proszku. 

Dodaj to co lubisz:

- samo mleko

- mleko + serek homogenizowany

- mleko + jogurt

- mleko + serek mascarpone

- mleko + śmietankę

Sprawdź na tyle opakowania

Na formę do pieczenia Ø 24 cm. 

Cechy produktu

Sernik można podzielić na 12 porcji, 1 porcja = 82 g.

Sposób przygotowania

Dodaj:

- 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane waniliowe po 150 g  lub
- 600 ml schłodzonego mleka lub

Do dekoracji:
70
g biszkoptów, owoce, galaretkę

Pzygotowanie na MLEKU I SERKACH

1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka.

2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Dodaj 2 serki i miksuj przez 2 min.

3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca).

Przygotowanie NA SAMYM MLEKU 

  1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka.
  2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 min na najwyższych obrotach.
  3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca). 

Dodaj to co lubisz! Możesz zmieniać dodatki na:

- 500 ml mleka + 150 g jogurtu

- 600 ml mleka + 125 g  serka mascarpone

- 500 ml  mleka + 250 ml śmietanki 30% tł. (bez ubijania)

Przygotowanie jak w wersji na MLEKU I SERKACH.

Przepis na Sernik na zimno z truskawkową niespodzianką

Dodaj:

  • 2 opakowania Galaretki truskawkowej Dr. Oetkera
  • 800 ml wrzącej wody
  • 600 ml schłodzonego mleka
  • 125 g serka mascarpone
  • 70 g biszkoptów
  • 300 g świeżych truskawek
  • Masło do wysmarowania formy

1. Galaretkę przygotuj kilka godzin wcześniej. Okrągłą formę o Ø 20 cm posmaruj bardzo cienko masłem (boki i dno) i wyłóż folią spożywczą. Do wrzącej wody wsyp galaretki i dokładnie wymieszaj do ich rozpuszczenia. Odstaw o wystudzenia, a następnie wstaw na 30 min do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Galaretkę przelej do wcześniej przygotowanej formy i schłódź w lodówce do całkowitego stężenia.

2. Formę o Ø 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a na dnie ułóż biszkopty. Truskawki umyj i pokrój w plasterki.

3. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min.  Następnie dodaj serek mascarpone i miksuj jeszcze przez ok. 2 min. Ok. 1/3 gotowej masy wyłóż na biszkopty i wyrównaj. Stężoną galaretkę wyjmij z formy, delikatnie usuwając folię i ułóż na środku masy sernikowej. Całość przykryj pozostałą częścią masy dokładnie wypełniając po bokach i wyrównaj wierzch. Udekoruj wierzch wciskając lekko w masę plasterki truskawek. Schładzaj w lodóce przez ok. 2 godz.

Opinie

Oceny i recenzje klientów

Nikt jeszcze nie opublikował recenzji
1609369200
© 2021 | DlaSmaku.com.pl All rights reserved | Zobacz wszystkie produkty Fotografia produktowa przy współpracy z Pauliną Garnicką