Sernik na zimno- mieszanka
Waga netto: 195g
Data przydatności: 30.04.2021
Wystarczy dodać mleko, można też użyć serków, ulubionych owoców, galaretki i innych dodatków. Sernik doskonale nadaje się do przełożenia biszkoptu, a nawet przygotowania deseru w pucharkach. Efekt za każdym razem będzie znakomity.
Sernik na zimno - mieszanka masy sernikowej w proszku.
Dodaj to co lubisz:
- samo mleko
- mleko + serek homogenizowany
- mleko + jogurt
- mleko + serek mascarpone
- mleko + śmietankę
Sprawdź na tyle opakowania
Na formę do pieczenia Ø 24 cm.
Cechy produktu
Sernik można podzielić na 12 porcji, 1 porcja = 82 g.
Sposób przygotowania
Dodaj:
- 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane waniliowe po 150 g lub
- 600 ml schłodzonego mleka lub
Do dekoracji:
70g biszkoptów, owoce, galaretkę
Pzygotowanie na MLEKU I SERKACH
1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Dodaj 2 serki i miksuj przez 2 min.
3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca).
Przygotowanie NA SAMYM MLEKU
- Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka.
- Wsyp masę sernikową i miksuj 4 min na najwyższych obrotach.
- Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca).
Dodaj to co lubisz! Możesz zmieniać dodatki na:
- 500 ml mleka + 150 g jogurtu
- 600 ml mleka + 125 g serka mascarpone
- 500 ml mleka + 250 ml śmietanki 30% tł. (bez ubijania)
Przygotowanie jak w wersji na MLEKU I SERKACH.
Przepis na Sernik na zimno z truskawkową niespodzianką
Dodaj:
- 2 opakowania Galaretki truskawkowej Dr. Oetkera
- 800 ml wrzącej wody
- 600 ml schłodzonego mleka
- 125 g serka mascarpone
- 70 g biszkoptów
- 300 g świeżych truskawek
- Masło do wysmarowania formy
1. Galaretkę przygotuj kilka godzin wcześniej. Okrągłą formę o Ø 20 cm posmaruj bardzo cienko masłem (boki i dno) i wyłóż folią spożywczą. Do wrzącej wody wsyp galaretki i dokładnie wymieszaj do ich rozpuszczenia. Odstaw o wystudzenia, a następnie wstaw na 30 min do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Galaretkę przelej do wcześniej przygotowanej formy i schłódź w lodówce do całkowitego stężenia.
2. Formę o Ø 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a na dnie ułóż biszkopty. Truskawki umyj i pokrój w plasterki.
3. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min. Następnie dodaj serek mascarpone i miksuj jeszcze przez ok. 2 min. Ok. 1/3 gotowej masy wyłóż na biszkopty i wyrównaj. Stężoną galaretkę wyjmij z formy, delikatnie usuwając folię i ułóż na środku masy sernikowej. Całość przykryj pozostałą częścią masy dokładnie wypełniając po bokach i wyrównaj wierzch. Udekoruj wierzch wciskając lekko w masę plasterki truskawek. Schładzaj w lodóce przez ok. 2 godz.