Menu sklepu

Krem do Karpatki 3 minuty bez gotowania Dr.Oetker

4,90 zł

Kurier DPD 12,50zł

Kurier DPD (pobranie) 14,90zł

Koszt wysyłki stały i jednorazowy kupuj ile chcesz!

Wysyłka w ciągu 48h

Krem do karpatki 3 minuty w proszku.

Bez gotowania.

Po przyrządzeniu, Kremu wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje. 1 porcja = około 22 g kremu.

Masa netto: 240 g

Sposób przygotowania

Przygotuj tylko: 0,4 l mleka

1. Do wysokiego naczynia wlej 400 ml mleka.

2. Wsyp zawartość torebki i miksuj przez ok. 3 minuty.

Do gotowego Kremu możesz dodać:

(propozycje do wyboru)

  • 2-3 łyżeczki kakao
  • 2-3 łyżki masy krówkowej (kajmaku)
  • 2 łyżki ajerkoniaku
  • 1-2 saszetki kawy cappuccino (kawę wsyp do kremu i zmiksuj)
  • 5-6 łyżek rumu
  • drobno pokrojone lub zmielone orzechy
  • 0,5 szklanki wiórków kokosowych + 5 łyżek amaretto

Przepis na ciasto Karpatka

Szklankę wody (250 ml) zagotuj z dodatkiem 125 g masła lub margaryny. Do wrzącej wody wsyp szklankę mąki (200 g) i dokładnie wymieszać. Gotuj na małym ogniu, ucierając 1 min aż do utworzenia się z ciasta kuli. Ciasto wystudź, wbij kolejno 5 jajek, dokładnie ucierając mikserem, dodaj płaską łyżeczkę Proszku do pieczenia Dr. Oetkera. Blachę z wyposażenia piekarnika wysmaruj tłuszczem, połowę ciasta rozsmaruj łyżką na ok. 3/4 długości blachy. Piekarnik rozgzej do temp. 220°C, ciasto podpiecz 10 min. Nie otwieraj piekarnika! Następnie zmniejsz temp. do 170°C i piec jeszcze 10-15 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. Wystudzone blaty ciasta przełóż Kremem do karpatki "3 minuty" Dr. Oetkera.

Opinie

Oceny i recenzje klientów

Nikt jeszcze nie opublikował recenzji
×

© 2020 | DlaSmaku.com.pl All rights reserved | Zobacz wszystkie produkty Fotografia produktowa przy współpracy z Pauliną Garnicką