Menu sklepu
Nowy Babka o smaku cytrynowym mieszanka

Babka o smaku cytrynowym mieszanka

6,50 zł

Kurier DPD 12,50zł

Kurier DPD (pobranie) 14,90zł

Koszt wysyłki stały i jednorazowy kupuj ile chcesz!

Wysyłka w ciągu 48h

Babka o smaku cytrynowym w proszku.

Na formę do pieczenia (keksówkę) o dł. 25 cm.

Cechy produktu

Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja= około 43 g.

Masa netto: 375 g

Lista zakupów

  • 2 jaja
  • 100 g margaryny
  • 100 ml mleka (ok. 10 łyżek)

Sposób przygotowania

1. Przygotowanie ciasta

Piekarnik nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękką margarynę i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta.

2. Nakładanie do formy

Foremkę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki.

3. Pieczenie

Ciasto wstaw na środkowy poziom podgrzanego piekarnika. Temperatura: 180°C. Czas pieczenia: ok 55-60 min Uwaga: Po ok. 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.

4. Dekorowanie

Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj cukrem pudrem.

Babka wielkanocna

Ciasto

Ciasto przygotuj wg p. 1. sposobu przygotowania. Przełóż do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką foremki o śr. ok. 20 cm. Piecz jak w przepisie podstawowym.

Polewa

Utrzyj lukier z 1 łyżki soku z cytryny, 2 łyżek wody i 8 łyżek cukru pudru. Polej nim wystudzoną babkę. Wierzch posyp skórką startą z umytej i sparzonej cytryny. Smacznego!

Opinie

Oceny i recenzje klientów

Nikt jeszcze nie opublikował recenzji
© 2020 | DlaSmaku.com.pl All rights reserved | Zobacz wszystkie produkty Fotografia produktowa przy współpracy z Pauliną Garnicką