Patisse Forma stalowa do pieczenia magdalenek 12 gniazd P02848
Forma do pieczenia magdalenek
Marka: Patisse
Tworzywo: stal węglowa
Wielkość formy: 39,5cm x 19,2cm
Wielkość ciastka: 7,5cm x 5,5cm
Jednorazowo można upiec 12 sztuk.
Formy do pieczenia magdalenek to klucz do uzyskania charakterystycznego kształtu i elegancji francuskich wypieków.
Są one wyprofilowane w taki sposób, aby każda ciastko miało niepowtarzalny, grzebykowaty kształt.
Magdalenki są ikoną francuskich wypieków. Dzięki formie do ich pieczenia możecie wnieść do swojej kuchni odrobinę francuskiego uroku i zaskoczyć swoich gości tym klasycznym, subtelnie cytrynowym smakiem.
Formy do pieczenia tych ciastek są zaprojektowane tak, aby brzegi każdego wypieku były delikatnie zrumienione, a wierzch lekko pofalowany. To właśnie te detale sprawiają, że magdalenki prezentują się nie tylko smacznie, ale i pięknie.
Magdalenki to doskonała baza do smakowych eksperymentów. Dodajcie do ciasta skórkę cytrynową, wanilię, migdały czy czekoladę, aby stworzyć wypieki dostosowane do Waszych ulubionych smaków.
Ciasteczka świetnie komponują się z popołudniową herbatą. Ich nieduży rozmiar sprawia, że są idealnym lekkim deserem do filiżanki aromatycznej herbaty lub kawy.
Magdalenki, dzięki formie, mają wyjątkowy kształt, który pozwala na elegancką prezentację. Możecie je podać na uroczej miseczce, posypane delikatnym cukrem pudrem lub skropione polewą czekoladową.