- Nowy
Skórka pomarańczowa Bakalland 100g
Kod produktu
013658
5,70 zł
(5,70 zł / 100g)
Kup do 12:00 a wyślemy tego samego dnia!
Dostawa
już od 11,90 zł
Wyświetl koszt wysyłki
Skórka pomarańczowa
Waga netto: 100g
Waga netto: 100g
Marka: Bakalland
Skórka pomarańczowa Bakalland to produkt, który znany jest od starożytności. Już wiele wieków temu zauważono, że kandyzowana skórka pomarańczy nie tylko charakteryzuje się sporą ilością prozdrowotnych właściwości, ale także świetnie smakuje. W XIV i XV wieku skórka pomarańczy była uznawana za elegancki i drogi prezent.
Była też jednym z ciekawszych rodzajów słodyczy. Obecnie proces kandyzowania skórki pomarańczy podzielony jest na kilka etapów. Pierwszym z nich jest dokładne umycie i obranie owoców.
Następnie skórka jest krótko gotowana i wielokrotnie odsączana. Kolejnym etapem jest kilkukrotne gotowanie jej w różnych syropach. Ostatnim krokiem jest obtoczenie skórki w granulowanym cukrze – ten krok zapewnia to, że skórka nie będzie się do siebie przyklejać.
Jeśli zastanawiasz się do czego wykorzystać skórkę pomarańczy, to jej zastosowanie jest naprawdę szerokie.
Jednym z najbardziej popularnych użyć tego produktu są oczywiście pączki i umieszczenie skórki na lukrze.
Taki deser jest w Polsce kojarzony z tłustym czwartkiem, ale pączki z takim dodatkiem można zrobić lub kupić przez cały rok.
Skórka pomarańczowa świetnie komponuje się również z takimi tradycyjnymi ciastami jak: sernik, keks czy piernik.
Wykorzystuje się ją również jako posypkę do lodów. Dodawanie jej do słodkich potraw to jedna strona medalu, a po drugiej są potrawy słone, z którymi także doskonale się łączy. Możesz zastosować ją do dań z mięsem (np. wołowiny), rybami, owocami morza oraz jako składnik sałatek i sosów.
Składniki: Skórka pomarańczowa (49%), syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: dwutlenek siarki
Wartość odżywcza produktu w 100 g: Wartość energetyczna 850 kJ/ 203 kcal, Tłuszcz 10 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g, Węglowodany 19 g w tym cukry 19 g, Błonnik 8,6 g, Białko 5,0 g, Sól 0 g.
Produkt może zawierać GLUTEN, SOJĘ, ORZECHY, MLEKO
Skórka pomarańczowa Bakalland to produkt, który znany jest od starożytności. Już wiele wieków temu zauważono, że kandyzowana skórka pomarańczy nie tylko charakteryzuje się sporą ilością prozdrowotnych właściwości, ale także świetnie smakuje. W XIV i XV wieku skórka pomarańczy była uznawana za elegancki i drogi prezent.
Była też jednym z ciekawszych rodzajów słodyczy. Obecnie proces kandyzowania skórki pomarańczy podzielony jest na kilka etapów. Pierwszym z nich jest dokładne umycie i obranie owoców.
Następnie skórka jest krótko gotowana i wielokrotnie odsączana. Kolejnym etapem jest kilkukrotne gotowanie jej w różnych syropach. Ostatnim krokiem jest obtoczenie skórki w granulowanym cukrze – ten krok zapewnia to, że skórka nie będzie się do siebie przyklejać.
Jeśli zastanawiasz się do czego wykorzystać skórkę pomarańczy, to jej zastosowanie jest naprawdę szerokie.
Jednym z najbardziej popularnych użyć tego produktu są oczywiście pączki i umieszczenie skórki na lukrze.
Taki deser jest w Polsce kojarzony z tłustym czwartkiem, ale pączki z takim dodatkiem można zrobić lub kupić przez cały rok.
Skórka pomarańczowa świetnie komponuje się również z takimi tradycyjnymi ciastami jak: sernik, keks czy piernik.
Wykorzystuje się ją również jako posypkę do lodów. Dodawanie jej do słodkich potraw to jedna strona medalu, a po drugiej są potrawy słone, z którymi także doskonale się łączy. Możesz zastosować ją do dań z mięsem (np. wołowiny), rybami, owocami morza oraz jako składnik sałatek i sosów.
Składniki: Skórka pomarańczowa (49%), syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: dwutlenek siarki
Wartość odżywcza produktu w 100 g: Wartość energetyczna 850 kJ/ 203 kcal, Tłuszcz 10 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g, Węglowodany 19 g w tym cukry 19 g, Błonnik 8,6 g, Białko 5,0 g, Sól 0 g.
Produkt może zawierać GLUTEN, SOJĘ, ORZECHY, MLEKO
Kup do kompletu