Menu sklepu

Sweet Kolor

NOWOŚĆ SWEET KOLOR MASA CUKROWA CZARNA 250G 0080
Sweet Kolor

SWEET KOLOR MASA CUKROWA CZARNA 250G 0080

6,99 zł

Wysyłka w ciągu 48h

Masa cukrowa/lukier plastyczny
Kolor: CZARNA


waga netto: 250 gram
marka: Sweet Kolor
data przydatności: min. 6 miesięcy od daty zakupu


Masa cukrowa (lukier plastyczny) marki Sweet Kolor
to gotowa masa o wspaniałej elastyczności dzięki której
łatwo możemy obłożyć dużą powierzchnię tortu idealnie
cienką warstwą lukru.


Masa cukrowa Sweet Kolor bardzo dobrze reaguje
na zmiany temperatury, nie "poci się".


Jest bardzo elastyczna, dzięki czemu można
ją bardzo cienko rozwałkować.


Delikatny smak, idealnie komponuje się z różnego
rodzaju kremami, jest doskonałym rozwiązaniem
także dla osób, które nie przepadają
za przesłodzonymi tortami.


Idealnie łączy się z barwnikami żelowymi
(zobacz ofertę barwników)



Masę delikatnie zagnieść rękoma i rozłożyć na blacie podsypanym cukrem pudrem lub na stolnicy silikonowej. Masę rozwałkować (3-4mm) na placek o średnicy tortu + jego boki.
Następnie nawinąć masę na wałek i przenieść masę na tort pokryty ganachem lub kremem na bazie masła.
Zaczynając od góry wygładź masę na torcie używając do tego np. packi cukierniczej.

Odetnij radełkiem nadmiar masy cukrowej który zebrał się u podstawy tortu (możesz wykorzystać ją później do stworzenia dekoracji np. prostych kwiatków lub wycięcia literek zobacz wycinarki alfabet)

Dekoracje z masy cukrowej takie jak kwiaty, listki czy literki przyklejaj na powierzchnię tortu za pomocą kleju spożywczego
w żelu dostępnego tutaj.

Niewykorzystany lukier zachowaj szczelnie zawinięty w woreczku foliowym w pokojowej temperaturze, aby skorzystać z niego ponownie przy innej okazji po prostu zagnieć go ręku aby nabrał sprężystości.

Wszelkie niezbędne akcesoria do wykonania tortu z masy cukrowej/lukru plastycznego takie jak podkłady pod tort, wałki, barwniki spożywcze znajdziesz w odpowiednich działach/kategoriach sklepu.


Produkt bezglutenowy.

Do obłożenia tortu o średnicy 26 cm potrzebujemy
około 700-800 g masy cukrowej.

© 2016 | DlaSmaku.com.pl All rights reserved Sklepy internetowe - www.4pixel.pl